19 april 2007

Expert, lärare, pedagog, mentor och inspiratör

Läs mer om kompetenskartläggning härI förrgår hade vi lärarträff här i Göteborg där vi samlat ett 30-tal personer för både allmänt mingel och kontaktskapande, men också för att gå igenom lite mer kring viktiga bitar hos Informator där våra kursledare och kursutvecklare är i högsta grad inblandade! Igår fick jag dessutom skjuts hem av Fredrik Normén som körde en kvällsdragning inom ASP.NET/AJAX hos Informator för en fullsatt lokal...

Det är sannerligen inspirerande att sitta och samtala med dessa kunniga och trevliga personer och det är egentligen helt otroligt att alla dessa viktiga egenskaper finns hos en och samma person. Egenskaper som nämndes för att ses som en bra lärare var bla. "kunnig, expert, medryckande, bra lyssnare, bra berättare" och mycket mer i samma anda...

Det räcker ju inte bara att en person är riktigt, riktigt vass på sitt område, om inte personen ifråga kan förmedla sin kunskap till kursdeltagarna så faller allt helt platt och inlärningen försvinner med 90 %.

Imorgon skall jag förresten vara på kurs hela dagen, "Effektiva möten och kreativa workshops"

Leder du möten? Vill du förbättra mötets effektivitet och resultat, och samtidigt lära dig att på ett konstruktivt sätt tillvarata gruppens kompetens och engagemang. På den här kursen får du lära dig att planera och framgångsrikt styra ett möte mot ett mål. Vi använder också metoder och verktyg som stöd för att nå vårt mål och för att tillvarata och utveckla gruppens kreativitet.

Jag tror den kursen kan vara riktigt bra och vill du läsa mer så hittar du kursbeskrivningen här!

1 kommentar:

  1. Liten uppföljning, riktigt bra kurs men eftersom jag är den praktiska personligheten hade jag gärna uppskattat mer övningar vilket jag även framförde. Annars kul och intressant att lära samtidigt som man umgås med trevliga kunder och kollegor.

    SvaraRadera

Tack för din kommentar, jag återkopplar så snabbt jag kan!



Köp böckerna om agilt ledarskap här

Agilt Ledarskap i en digital värld, Tobias Strandh 2019, Smidiga ledare och andra agila myter, Trust Based Agile, 2020
I böckerna Agilt ledarskap i en digital värld, Smidiga ledare och andra agila myter och Trust Based Agile (den engelska översättningen av de första två böckerna) så blandas självupplevda verksamhetsledningsexempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som stöttar just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång.

På ett humoristiskt sätt, kryddat med anekdoter från IT-branschen delar Tobias med sig av en uppsjö nyttiga insikter och alterntiv kring ledarskap, organisationsutveckling och digitala verktyg! Nu finns både de första två böckerna och den engelska samlingsvolymen att beställa här på bloggen!

Läs mer >>

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *