5 juni 2007

Spännande nyheter i .NET Framework 3.0

Läs hela artikeln skriven av Mathias Olausson här.NET Framework 3.0 - en bakgrund

Redan 2003 premiärvisades flertalet av de delar som ingår på Microsofts Professional Developers Conference. På konferensen presenterades ett nytt ramverk för utveckling av avancerade applikationsfunktioner som gemensamt gick under namnet WinFX. WinFX innehöll ett presentationsramverk kallat Avalon, ett kommunikationsramverk, Indigo, och det nya filsystemet WinFS.

Ett par år senare var det dags för ytterligare en uppdatering inom området då 2005 års PDC gick av stapeln. Den gången var det fortsatt fokus på presentations- och kommunikationsramverken och dessutom visades en ny byggsten upp, Windows Workflow Foundation. Workflow Foundation är ett ramverk som syftar till att underlätta arbetet med att skriva just workflow-orienterade applikationer.

Det som gör WF unikt är att det inte baserar sig på en omfattande serverprodukt, som exempelvis BizTalk, utan kan användas i vilken .NET applikation som helst där man på ett enkelt sätt vill implementera affärsprocessflöden. Även ett nytt ramverk för att hantera distribuerad säkerhet presenterades under arbetsnamnet InfoCard. De tidigare ramverken fick sina produktnamn så Avalon blev Windows Presentation Foundation och Indigo Windows Communication Foundation.

År 2006 valde man att döpa om WinFX till .NET Framework 3.0 för att tydligare visa att det är en del av .NET ramverket som bygger vidare på redan etablerade koncept.
.NET Framework 3.0 är en integrerad del av Windows Vista och kommande Windows-versioner men finns dessutom att ladda ner som en separat installation som fungerar på Windows XP och Windows Server 2003. Informators MCT Mathias Olausson har skrivit en artikel ni kan läsa mer om här.

Är ni sugna på att lära er mer om något av dessa områden har Informator ett urval kurser som kan vara intressanta...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, jag återkopplar så snabbt jag kan!



Köp böckerna om agilt ledarskap här

Agilt Ledarskap i en digital värld, Tobias Strandh 2019, Smidiga ledare och andra agila myter, Trust Based Agile, 2020
I böckerna Agilt ledarskap i en digital värld, Smidiga ledare och andra agila myter och Trust Based Agile (den engelska översättningen av de första två böckerna) så blandas självupplevda verksamhetsledningsexempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som stöttar just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång.

På ett humoristiskt sätt, kryddat med anekdoter från IT-branschen delar Tobias med sig av en uppsjö nyttiga insikter och alterntiv kring ledarskap, organisationsutveckling och digitala verktyg! Nu finns både de första två böckerna och den engelska samlingsvolymen att beställa här på bloggen!

Läs mer >>

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *