11 juli 2007

En tung tisdag med Ballmer

Steve Ballmer in actionEn tung tisdag blev det och inte enbart för att CPLS hade en väldigt trevlig fest igår utan också för att detta var den första "riktiga" konventdagen. På morgonen passade jag på att gå runt och kika lite mer bland utställarna och det var så många att jag nog får ta en sväng dit senare i veckan igen! Intressanta lösningar och väldigt mycket folk!

Annars var det lite speciellt att lyssna på en väldigt uppeldande Keynot med Steve Ballmer. Otroligt svårt att få ett bra kort på honom för han stod nästan aldrig stilla :)

Microsoft ServicesNågot jag reflekterade extra över i hans session var att Microsoft kommer satsa mer och mer på services som kan köras online (ganska naturlig reaktion mot Googles satsningar även om detta självklart aldrig nämndes) och vi fick tex en dragning på hur man kan koppla ihop tex en databas över Microsoftpartners (naturligvis) med Live Maps och få en väldigt enkel lösning att hitta närmsta partner. Att just detta exempel var väldigt placerat förstod man sedan när "partnern" hade en webbsida byggd i Silverlight som på kontaktside körde en integrerad Live Messanger som inte bara visade om personalen var online, utan också gjorde det extremt snabbt att kunna få kontakt! Verkligen något som vi borde tänka på att integrera själva!!!

Dagens gott och blandatEn annan intressant session idag var "Reach New Costumers New Courseware and Delivery Innovations" med huvudtalare Sharon Harris från Microsoft. Microsofts nya tänk kring den nya MOC:en är att kursmaterialet skall kunna köras antingen i traditionellt pappersformat, eller som en digital variant och då naturligtvis projicerat i Silverlight. Vi fick med oss ett ex av ett nytt kursmaterial och efter att ha bläddrat igenom det snabbt måste jag säga att det känns som en definitiv förbättring! Läs mer på Microsofts webb.

Något som vi kikat på tidigare och som vi hörde mer om idag var MODL (Microsoft Official Distance Learning). En learning-partner från Kanada drog en presentation kring deras introduktion till att använda MODL. Det hon pushade extra på var att för att kunna sälja MODL som koncept måste man fokusera på att sälja en lösning på ett behov och inte fokusera på själva MODL. Det känns som ett intressant område och något som vi borde titta lite mer på speciellt som vi här pratar alla typer av Microsoftkurser och inte bara End User training.

Microsoft ProjectSjälvklart är det riktigt mycket som körts idag och skulle jag skriva om allt fick jag nog sitta tills imorgon så det kommer jag inte göra. Men en detalj som jag tyckte var riktigt intressant vill jag ta med... Microsoft kommer i höst att släppa tre nya certifieringar inom MS Project/Project Server och intressant här är att kurserna kommer köras enligt PMI-standard. Riktigt, riktigt vasst och med tanke på Informator är ensamt CPLS i Sverige som också kör PMI-kurs så lär vi ju ha ett ganska bra försprång och erfarenhet här!



00.55: tillbaks på hotellet efter Svenskmiddag och mingel med kunder, kollegor och partners. Imorgon är det så himla mycket att vi nog måste dela oss för att hinna med... Over and out!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, jag återkopplar så snabbt jag kan!



Köp böckerna om agilt ledarskap här

Agilt Ledarskap i en digital värld, Tobias Strandh 2019, Smidiga ledare och andra agila myter, Trust Based Agile, 2020
I böckerna Agilt ledarskap i en digital värld, Smidiga ledare och andra agila myter och Trust Based Agile (den engelska översättningen av de första två böckerna) så blandas självupplevda verksamhetsledningsexempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som stöttar just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång.

På ett humoristiskt sätt, kryddat med anekdoter från IT-branschen delar Tobias med sig av en uppsjö nyttiga insikter och alterntiv kring ledarskap, organisationsutveckling och digitala verktyg! Nu finns både de första två böckerna och den engelska samlingsvolymen att beställa här på bloggen!

Läs mer >>

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *