12 juli 2007

Onsdag - Mycket som är på gång

En bred vy över Denver från Baksidan av Convention CenterKeynotes på konventet är verkligen fantastiska. Utanför står en stor skylt som varnar för "loud music and fireworks" :)

Det är rejält med folk på Keynotesen och många stora skärmar så man inte missar någotSpåret som körs är klart och tydligt. Microsoft kommer satsa mer och mer på services framöver och så gott som alla exempel som körts på Keynotes kan man se att dom väljer att framhålla service framför teknologies. Självklart är demosarna väldigt mycket inne på nya teknologier och idag var tex. Forefront och System Center något som togs upp lite mer. Det märks att Microsoft är stolta över att ha plockat mark på detta område och dom sa till och med rent ut att för bara några år sedan hade folk trott att dom skämtat om dom berättat om sina planer.

Releasedatum för Windows Server 2008, SQL Server 2008 och Visualt Studio 2008En intressant och viktig nyhet är att dom nu släppt planerat leveransdatum för såväl Win Server 2008, SQL Server 2008 och Visual Studio 2008 och detta kommer ske med buller och bång den 27/2 - 2008. Självklart kommer Informator jobba stenhårt för att vara med och leverera under detta event!

Eftermiddagens sessions från Learning-delen var lite av en besvikelse för mig. Första omgången var väldigt mycket en upprepning från igår även om det var intressant fakta som togs fram så känns det ändå lite som att det skall bankas in samma tänk fast från olika synvinklar.

En viktig detalj som jag starkt tror det kommer diskuteras mer om framöver är "Project Nexus" som innebär att vi CPLS skall dela med oss av våra MCT:er i en sorts plattform där man kan söka upp en MCT efter direktiv och kunna erbjuda en konkret kurs/datum där tjänsterna behövs. Vet inte riktigt hur dom funderat över konkurrenssituation där, men vi får se...

Eftermiddagens sista session verkade på pappret vara den mest intressanta "Engage Microsoft to Drive Your Business: Windows Server 2008 Curriculum". Tyvärr hade dom bokat ett för litet rum till den så jag passar på att gå på extratillfället imorgon lunch istället.

Ikväll är det "Microsoft Quickstart Partner Appreciation Party" på Vesta Dipping Grill och ISV Partyt efteråt som gäller. Vet faktiskt inte ens vilka andra som skall dit, men blir kul att träffa lite nytt folk!Ola, Tobias, Patrik, Anna & Connor från Core i England

edit 070717: fick just en bättre bild från Anna... thx! _:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, jag återkopplar så snabbt jag kan!



Köp böckerna om agilt ledarskap här

Agilt Ledarskap i en digital värld, Tobias Strandh 2019, Smidiga ledare och andra agila myter, Trust Based Agile, 2020
I böckerna Agilt ledarskap i en digital värld, Smidiga ledare och andra agila myter och Trust Based Agile (den engelska översättningen av de första två böckerna) så blandas självupplevda verksamhetsledningsexempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som stöttar just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång.

På ett humoristiskt sätt, kryddat med anekdoter från IT-branschen delar Tobias med sig av en uppsjö nyttiga insikter och alterntiv kring ledarskap, organisationsutveckling och digitala verktyg! Nu finns både de första två böckerna och den engelska samlingsvolymen att beställa här på bloggen!

Läs mer >>

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *