19 september 2007

Rejält stort utbildningsuppdrag sökes...

Har just lämnat över ett gäng anpassade utbildningar och känner att med tanke på alla besökare från stora Svenska företag som (ibland) dagligen besöker min blog kanske det inte är så dum idé att efterlysa er som just nu sitter med ett rejält kompetenshöjningsbehov där jag skulle kunna hjälpa till att få upp ett gäng till en högre nivå inom vilket området det nu kan vara...

Gjorde ett litet räkneexempel hos en kund häromdagen (låt oss hypotetiskt säga att det rör sig om Sharepointutbildning, otippat va ;)...

Bara en bild på pengar för att illustrera textenOm ni har 30 konsulter som i dagsläget levererar bra och av dessa är 10 helt bundna till ett enda projekt hos en större slutkund. Om ni skulle kunna höja effektiviteten med 10% genom att Informator tar fram en Sharepoint Academy och under 6 månader garanterar att dom inte bara höjt sin kunskapsnivå utan även breddat kunskaperna till att täcka in områden som tex. affärsnytta med Sharepoint... Hur mycket mer skulle ni då tjäna om man genom detta effektiviserar och frigör tid som motsvarar 2 heltidstjänster per arbetsvecka?

Kostnaden för själva kompetenshöjningsdelen skulle vara betald av sig själv inom ett halvår, därefter skulle den insatsen direkt generera en vinst som därefter kan utökas om man också gör en liknande satsning inom ett annat kärnområde och så vidare och så vidare...

Exemplet ovan är rent hypotetiskt och naturligtvis inte statistiskt bevisat eftersom just denna utbildning för exakt dessa personer inte är genomförd, än... Men det jag vill bevisa är att nuförtiden går man inte kurs bara för en certifiering eller för att man "ändå har en veckas kurs som löneförmån per år". Nuförtiden är det framförallt affärsvärdet som styr om någon skall få gå kurs och sett till många av mina gamla kunder som jag nuförtiden ser tillför mer och mer till företaget, så är det extremt konstigt att inte bolagen fullkomligen överöser oss utbildningsbolag med pengar för att via vår kompetens både öka sin egen kompetens och då även maximera sin egen vinstdrivande verksamhet!!

Nuff said... sitter du som it-chef/konsultchef/avdelningschef/gruppchef eller liknande och vill maxa värdet som just ditt gäng ger tillbaks till bolaget!? Slå mig en signal (0736-14 65 89) och var beredd med en stor pengapåse så lovar jag att utbildningen inte bara kommer att betala sig, det kommer inte dröja länge innan ni ser att den också genererar ett bättre resultat såväl individmässigt som affärsmässigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, jag återkopplar så snabbt jag kan!



Köp böckerna om agilt ledarskap här

Agilt Ledarskap i en digital värld, Tobias Strandh 2019, Smidiga ledare och andra agila myter, Trust Based Agile, 2020
I böckerna Agilt ledarskap i en digital värld, Smidiga ledare och andra agila myter och Trust Based Agile (den engelska översättningen av de första två böckerna) så blandas självupplevda verksamhetsledningsexempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som stöttar just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång.

På ett humoristiskt sätt, kryddat med anekdoter från IT-branschen delar Tobias med sig av en uppsjö nyttiga insikter och alterntiv kring ledarskap, organisationsutveckling och digitala verktyg! Nu finns både de första två böckerna och den engelska samlingsvolymen att beställa här på bloggen!

Läs mer >>

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *