TRANSLATE

20 december 2007

IAMCP stämmer standardiseringsorganet SIS

Läs mer om OOXMLSå drar då SIS-Cirkusen vidare ett varv. Eftersom ärendet har kommit ut på Internet och med delvis felaktigt faktaunderlag har IAMCP gått ut till bland annat IDG med en mer nyanserad förklaring till anledningen.

Som vanligt ligger nivån på kommentarerna någonstans i närheten av sandlådan (i vissa fall ren lyteskomik) och det är helt otroligt hur långt vissa går för att helt och hållet se saker från en enda synvinkel. Dessutom är dom vanliga "anti-Microsoft-bloggarna" igång igen med samma gamla trötta argument...

Frågan är egentligen hur ett regelverk skall tolkas, om inte öppenheten skall gälla åt alla håll och varför inte SIS kan ge en fullgod förklaring till sitt handlande. Eftersom IDG valt att inte ta med hela innehållet i IAMCP's pressrelease tar jag därför med följande citat;

Konsultföreningen IAMCP (International Association of Certified Microsoft Partners) har sedan starten deltagit i SIS arbetsgrupp 17 (SIS AG17) som har till arbetsuppgift att standardisera dokumentformat, bl.a. det i standardiseringssammanhang numer ökända OOXML (Office Open XML).

IAMCP motsätter sig inte själva röstningsförfarandet eller utfallet i sig utan det man har synpunkter på är SIS styrelses interfererande samt det hemlighetsmakeri och slutenhet som omgärdar hela affären.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar