6 oktober 2008

SOFTWARE + SERVICES, ett nytt sätt att betala för IT

Kostnadsfritt halvdagsseminarium om Microsofts framtida mjukvarustrategi

När: Onsdagen den 22 oktober
Tid: 08.15-12.00
Plats: Informator Utbildning, Drakegatan 7 (Gårda, Göteborg)

På Microsofts partnerkonferens i Denver 2007 lanserade Microsofts VD Steve Ballmer att Microsofts framtida teknologi skulle bygga på konceptet ”Software + Services” och på samma konferens 2008 var det helt klart att Microsoft satsar stort på detta. Framtiden handlar om att ha en plattform i molnet och leverera applikationer till PCn, mobiltelefoner, PDA och andra enheter, till arbetsplatsen eller till hemmet. Det handlar också om en förändring i affärsmodellerna genom annonsering, abonnemang och realtidstransaktioner. Software plus Services innebär nya stora möjligheter både för de som skall leverera tjänsterna som för dem som skall konsumera dem.

IAMCP arrangerar detta kostnadsfria seminarium för att bringa tydlighet i vad Software + Services innebär för dig som kund samt vilka möjligheter det ger dig att betala för IT i framtiden.

ANMÄLAN
Deltagandet är kostnadsfritt men utebliven närvaro debiteras med 400 kronor. Anmälan sker på http://www.iamcp.se/pages/events.aspx

INFORMATION
Mer information ges av IAMCP regionsansvarige i Väst, Tobias Strandh på tfn 031-773 75 90 eller e-post tobias.strandh@informator.se

Agenda

08.15 Registrering, kaffe och frukostmacka

08.40 Presentation av IAMCP, Tobias Strandh, sekreterare

08.50 "Mjukvara som tjänst i eget namn, utan investering"
Hostingdistributören Ilait berättar om konceptet white-label hosting vilket ger IT-företag möjlighet att bredda den egna portföljen utan investering. Att återförsälja hosting i eget namn öppnar upp för helt nya affärsmöjligheter med vinst från första kronan. Ilait går även igenom hur man med mjukvara som tjänst knyter befintliga kunder närmare, och skapar långtgående synergieffekter.

09.15 S+S och Smarta klienter ersätter Web-baserade system traditionella mobila system
Conny Berghald från RemoteX Technologies visar hur man med stöd av S+S levererar bättre, snabbare mobila applikationer som fungerar online eller offline på valfri Windowsenhet."

09.45 Kort bensträckare, luftpaus…

10.00 Licensfrågor, Tomas Bylund, Crayon
Hur licensierar man S+S baserade systemlösningar och vad kan man göra om kunden redan har egna licenser? Tomas visar oss hur viktigt det är att ha en färdig process för licensfrågor.

10.30 Cloud Computing: Ha huvudet i molnet men fötterna på marken
Daniel Akenine från Microsoft berättar kring deras strategi runt mjukvara och tjänster (S+S) förhåller sig till begrepp som SaaS och SOA. Man diskuterar också hur ett ekosystem med leverantörer, hosters och tillverkare av mjukvarulösningar kan se ut i en värld kombinerad av lokala och externa tjänster….

12.00 Mingel och frågestunder

Läs gärna mer om "Cloud Computing" på IDG...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, jag återkopplar så snabbt jag kan!



Köp böckerna om agilt ledarskap här

Agilt Ledarskap i en digital värld, Tobias Strandh 2019, Smidiga ledare och andra agila myter, Trust Based Agile, 2020
I böckerna Agilt ledarskap i en digital värld, Smidiga ledare och andra agila myter och Trust Based Agile (den engelska översättningen av de första två böckerna) så blandas självupplevda verksamhetsledningsexempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som stöttar just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång.

På ett humoristiskt sätt, kryddat med anekdoter från IT-branschen delar Tobias med sig av en uppsjö nyttiga insikter och alterntiv kring ledarskap, organisationsutveckling och digitala verktyg! Nu finns både de första två böckerna och den engelska samlingsvolymen att beställa här på bloggen!

Läs mer >>

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *