TRANSLATE

13 januari 2009

En utbildningsfantasts resa, del 2

2005 – Läroperioden över, nu kör vi
En av de två säljarna som jobbade när jag började har slutat och den andre har flyttat tillbaks till Stockholm och tagit över rollen som säljchef, den mammalediga damen är tillbaks och vi letar efter fler kollegor till Götet...

Under förra året märkte vi att hårt jobb kombinerat med en teknisk bakgrund ger stor utdelning när det gäller att få igång Göteborgsmarknaden. Jag har börjat lära mig branschen mer och mer, branschkollegor, kunder, leverantörer, you name it... I ett som vi nu ser banbrytande möte, tar vi i Göteborg det avgörande beslutet att om vi nu skall växa måste vi inrikta oss på något område som har mer potential och valet faller till slut på systemutveckling inom .NET och Java då både jag och kollegan har bakgrund inom detta.

Vi börjar arbetet med att se till att Informator inte bara skall erbjuda det vassaste utbudet, ha de allra mest lysande lärarna utan också köra så gott som samtliga kurser på plats i Göteborg. Själv kommer jag med i det nystartade produktrådet som med representanter från olika avdelningar på firman, skall vägleda arbetet framåt för bolaget.

Under mitten av året aviseras planerna på att börja samarbeta med Finlands största utbildningsbolag, Tieturi. De största vinsterna här är såklart samarbetet när det gäller produktutveckling och möjligheten att kunna erbjuda våra Finsk/Svenska kunder en helhetsleverantör. I oktober går pressreleasen ut, det är inte bara samarbete utan ett sammangående där bolagen kommer fortsätta drivas under egna varunamn, men ha en gemensam styrelse.

Året går rent ut sagt lysande och då vi förra året nådde den budget som sattes som start hade vi såklart förväntningarna att lyckas igen när denna budget nu höjts. Vid slutet av året ser vi resultatet... om jag säger att jag själv nästan dubblade mot året innan förstår ni kanske hur helheten ser ut :)

Detta året var storsäljarna Windows Server i alla former och våra gamla trotjänare inom nätverk- och datakommunikation tickar vidare, .NET hade kommit i version 2.0 och SQL Server 2005 har släppts och Informator utbildar runt 200 tekniker/utvecklare mot den nya certifieringen MCTS...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar