15 januari 2009

En utbildningsfantasts resa, del 4

2007 – Organisions- och tillväxtåret
Efter några mindre lyckade test får vi äntligen in en medlem till i säljgänget Göteborg, nu fyra sköna killar. I samma veva tar även vår gamla kollega och säljchef adjö och in kommer en energisk herre som tar över såväl sälj- som marknadsdelen.

I föreningen IAMCP har regionsansvarig beslutat sig för att sluta sitt uppdrag och jag blir ombedd att ta över detta, blir även invald i styrelsen och får uppdrag som sekreterare för den Svenska organisationen. I sann anda att man orkar allt man vill, passar jag även på att arrangera träffar i väst för IT-communityt itproffs.se där jag varit medlem sedan 2004 när det startades och för att jämna ut lite börjar jag även försöka vara med på Javaforums träffar här i Göteborg.

I april är det då återigen dags för Informator att satsa mer på Malmömarknaden och detta görs snyggt genom att från min gamla kund Sigma köpa utbildningsbenet Sigma Education. Ordningen är nu återställd och Informator är återigen representerade i Göteborgs tre största städer. Med hjälp av oss i Göteborg skall vi göra samma sak som vi lyckats med här i väst, att pressa bort konkurrens genom att erbjuda det bästa lokala alternativet inom avancerad IT-utbildning!

I juli är det dags för min första resa till Microsofts stora partnerkonferens, denna gång i Denver, USA. Med mig åker en kollega från Stockholm och vår helt nye produktchef för Microsoftområdet. Oerhört intressant, lärorikt och framförallt extremt många kundkontakter som skall visa sig ger ett rejält tillskott i form av nya affärer framåt. I samband med denna konstellation går vi även vidare och sätter samman en Microsoftgrupp där vi som är mest aktiva och drivande på området ingår.

Till sommaren går också tyvärr vår näst färskaste säljkollega i Gbg tillbaks till sin gamla bransch, inte mycket att göra men mer positivt då att vi redan strax efter sommaren fyller upp med en go göbbe till, GöteborgsInformator skall ju faktiskt öka och då vi även fick in en tjej/dam som kombinerat arbetar med säljstöd och marknadsföring, vår nye supertekniker som kan allt om installationer och inte minst vår .NET-guru som anställdes som lärare mot slutet av året så har vi ett komplett ”mini-Informator” här i Göteborg med inte mindre än 11 pers på kontoret :)

Försäljningsmässigt blir 2007 en liten besvikelse att vi ”bara” når ungefär samma resultat som året innan. Att det varit mycket administration i år är såklart en del och vi får även tänka på att det inte direkt varit några stora produktsläpp under året. Storsäljare 2007 har såklart varit SharePoint a.k.a Microsoft Office SharePoint Server där vi sedan första versionen varit ledande och i och med det riktiga genomslaget i år kombinerat med vårt rejäla egenutvecklade kursutbud sopat banan med samtliga branschkollegor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, jag återkopplar så snabbt jag kan!



Köp böckerna om agilt ledarskap här

Agilt Ledarskap i en digital värld, Tobias Strandh 2019, Smidiga ledare och andra agila myter, Trust Based Agile, 2020
I böckerna Agilt ledarskap i en digital värld, Smidiga ledare och andra agila myter och Trust Based Agile (den engelska översättningen av de första två böckerna) så blandas självupplevda verksamhetsledningsexempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som stöttar just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång.

På ett humoristiskt sätt, kryddat med anekdoter från IT-branschen delar Tobias med sig av en uppsjö nyttiga insikter och alterntiv kring ledarskap, organisationsutveckling och digitala verktyg! Nu finns både de första två böckerna och den engelska samlingsvolymen att beställa här på bloggen!

Läs mer >>

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *