TRANSLATE

16 januari 2009

En utbildningsfantasts resa, del 5

2008 – Året då Mordor växte, lågkonjunkturen slår till
2008 var det turbulenta året där vi i Göteborg fick säga farväl till vår gamle kollega som tidigare var tekniker och sedermera blev produktchef för Open Source och i samma veva slutade även hans mor som var kurscentersansvarig i Göteborg. Helt förståeligt dock att man vill gå vidare efter dryga tio år på bolaget!

Under våren var det äntligen dags också att flytta över vår kontorsdel till samma ände av huset som kurslokalerna ligger, i samband med denna flytt fick vi även två helt nya kurslokaler som gör att vi slipper hyra in oss på stan varenda vecka vi har överfullt i lokalerna. Nytt skönt och fräscht. Framåt maj fick vi även ett nytt tillskott på innesäljssidan i Göteborg och med totalt fem stentuffa säljare med ett enda fokus, att ta hand om våra kunder, är det numera ett självklart val att gå till Informator i första hand när det gäller IT-utbildning i väst!

Framåt juli var det återigen dags för ett besök till USA och Microsofts Partnerkonferens som i år hölls i Houston. Denna gång fick vår lilla grupp från förra året ett starkt tillskott av vår nytillsatte CEO som tagit över stafettpinnen för att se till att effektivisera organisationen på alla fronter och öka vår lönsamhet! Här stod det rejält klart att målet framöver är att satsa än mer på tjänster och att ”Cloud Computing” var buzzen för året. Det lär bli en rejäl arbetsinsats att sätta dessa tankar i arbete när det gäller hur vi skall arbeta med utbildningsdelen inom detta område! Vi har dock redan börjat så smått att kika på utbildning inom tex. Windows Azure.

Under hösten var det återigen dags för en ny ledningsgruppsguidande konstellation och Informators Utvecklingsgrupp hade sina första träffar där vi gick igenom just frågor som ovan och mycket mer för att se till att inte bara säkra vår marknadsställning utan även se hur vi kan vända den lågkonjunktur som sveper över världen till en framgång inför nästa högkonjunktur!

Intressant att se med denna lågkonjunktur som hängt över oss sedan säg efter sommaren, är att 2008 faktiskt varit det bästa försäljningsåret hittills för mig personligen och kanske även för företaget som helhet, vi får se när boksluten blir klara J

Produktmässiga ledstjärnor under året har varit bla. SharePoint a.k.a Microsoft Office SharePoint Server som fortsätter sitt segertåg i IT-Sverige och Informator har det i särklass största kursutbudet här, detsamma gäller BizTalk-Server där vi kört våra DeepDives länge nu för snart hela Sveriges samlade konsulttrupper, Java-kursutbudet växer och frodas, Visual Studio 2008 som släpptes under hösten har vi genomfört fullsatta seminarier inom och kurserna har körts var och varannan vecka och lär bara öka inför 2009.

Nu väntar en rejält hektisk vår och förhoppningsvis nya höjder för Informator som bolag och självklart för vårt lilla gäng i Göteborg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar