8 januari 2009

IE8 - Kritisk Uppdatering

Microsoft kommer tydligen som tidigare att gå ut med en "kritisk uppdatering" när IE8 känns stabil nog att rekommendera. Sitter du med Windows kommer detta som en liten påminnelse bland alla patchar etc som man automatiskt kan tanka ner. Självklart skall det då gå att tacka nej om man föredrar andra webbläsare och med den lilla fotnoten tycker jag personligen att det är ett bra sätt att få IE-användare att uppdatera sina läsare.

Som tillägg kommer Microsoft även att släppa en "IE8 Blocking Tool" för att förhindra ej godkända installationer. Hur nu detta går ihop med "patchhanteringen" får väl framtiden visa...

Vi ser väl redan nu folk som av slentrian sitter med IE6 fortfarande trots att till och med de som i vanliga fall inte gillar Internet Explorer påpekar att IE7 åtminstone är "mindre dålig" (var jag diplomatisk där eller!? :) Om detta kan minska antalet infekterade datorer, hjälpa mindre IT-kunniga användare att ta till sig nyheter etc är det väl enbart positivt, åtminstone i min bok!

Som Anders Ytterström skriver bland kommentarerna till artikeln "Nu får vi alla hoppas innerligt på att Microsoft gör sitt yttersta för att få *alla* med XP SP2 och uppåt att uppgradera sina gamla läsare"...

Kan inte göra annat än att hålla med till fullo! Om man nu valt IE som favorit skall man väl använda den senaste versionen om den då som i detta fall verkar vara ljusår bättre än tidigare versioner! Men i allt gnäll om hur taskigt IE följer webbstandarder kan jag inte låta bli att säga "Netscape 4"... Blääääää :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, jag återkopplar så snabbt jag kan!



Köp böckerna om agilt ledarskap här

Agilt Ledarskap i en digital värld, Tobias Strandh 2019, Smidiga ledare och andra agila myter, Trust Based Agile, 2020
I böckerna Agilt ledarskap i en digital värld, Smidiga ledare och andra agila myter och Trust Based Agile (den engelska översättningen av de första två böckerna) så blandas självupplevda verksamhetsledningsexempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som stöttar just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång.

På ett humoristiskt sätt, kryddat med anekdoter från IT-branschen delar Tobias med sig av en uppsjö nyttiga insikter och alterntiv kring ledarskap, organisationsutveckling och digitala verktyg! Nu finns både de första två böckerna och den engelska samlingsvolymen att beställa här på bloggen!

Läs mer >>

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *