5 januari 2009

Opera 10 rockar fett!

Ok, om man nu vågar sig på att testköra Internet Explorer 8 kan man ju inte fega ur när det gäller favoritläsaren Opera (även om det här rör sig om en Alphaversion av #10). Med tanke på att läsaren som enda browser fått 100/100 på W3C's Acid3-test (och, hrm, IE8 får 21/100, men det är en annan sak, dom jobbar på det!)

Efter att just suttit och lovordat IE's ypperliga funktion att lägga till sökningar från tex. LinkedIn, Facebook och andra valfria sajter direkt i webbläsarens huvudram, är detta något jag faktiskt saknar i Opera 10. Men, å andra sidan är Opera rejält mycket snabbare, layouten är som Bang&Olufsen mot Trabant och Operas lilla "speed-dial" (där man lägger in 9 favoriter och bara kan trycka ctrl+1 (1-9) är riktigt vasst!

Vet inte riktigt vad jag skall tycka...tror att jag kommer ha kvar Opera som hemmafavorit, men IE är arbetshästen. Å andra sidan får vi se vad som händer när de skarpa versionerna kommer fram till nästa sommar något sådant...

3 kommentarer:

  1. Right click search form->Create search to create a search in Opera. Been there since Opera 9.

    SvaraRadera
  2. Men det var ju suveränt, stort tack :)

    SvaraRadera
  3. funkar fortfarande inte helt ok... :/

    SvaraRadera

Tack för din kommentar, jag återkopplar så snabbt jag kan!



Köp böckerna om agilt ledarskap här

Agilt Ledarskap i en digital värld, Tobias Strandh 2019, Smidiga ledare och andra agila myter, Trust Based Agile, 2020
I böckerna Agilt ledarskap i en digital värld, Smidiga ledare och andra agila myter och Trust Based Agile (den engelska översättningen av de första två böckerna) så blandas självupplevda verksamhetsledningsexempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som stöttar just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång.

På ett humoristiskt sätt, kryddat med anekdoter från IT-branschen delar Tobias med sig av en uppsjö nyttiga insikter och alterntiv kring ledarskap, organisationsutveckling och digitala verktyg! Nu finns både de första två böckerna och den engelska samlingsvolymen att beställa här på bloggen!

Läs mer >>

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *