11 januari 2009

Who wins the virtual war?

För ett tag sedan postade en bloggare en strategikarta där Microsoft i mitten attackeras på alla möjliga flanker, har alierade här och där etc. En ganska kul bild egentligen och när jag nu läser om "Microsoft, Citrix and VMware in Brewing Battle" (för övrigt en intressant och bra skriven artikel!) så kommer denna bild fram på näthinnan...

Arbetar man på ett bolag som Microsoft som försöker ha produkter för i stort sett vartenda IT-ändamål man kan tänka sig, måste det väl nästan vara något liknande. Dom kanske har sina krigsråd där generalerna (BU-cheferna) kallas in för att rapportera framgångar och eventuella förluster. Kanske det finns ett dolt hus någonstans i Microsoftland i Redmond, som påminner om Pentagon arkitekturiskt? Man kanske skulle försöka med Microsoft World och zooma in för att se vad man hittar :)

Men vänta lite... om det nu är uppbyggt på detta sätt, innebär det då att Microsoft Partners går att jämföra med legosoldater? Hmmm, tål att tänka på det där :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, jag återkopplar så snabbt jag kan!



Köp böckerna om agilt ledarskap här

Agilt Ledarskap i en digital värld, Tobias Strandh 2019, Smidiga ledare och andra agila myter, Trust Based Agile, 2020
I böckerna Agilt ledarskap i en digital värld, Smidiga ledare och andra agila myter och Trust Based Agile (den engelska översättningen av de första två böckerna) så blandas självupplevda verksamhetsledningsexempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som stöttar just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång.

På ett humoristiskt sätt, kryddat med anekdoter från IT-branschen delar Tobias med sig av en uppsjö nyttiga insikter och alterntiv kring ledarskap, organisationsutveckling och digitala verktyg! Nu finns både de första två böckerna och den engelska samlingsvolymen att beställa här på bloggen!

Läs mer >>

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *