26 mars 2009

10 positiva saker i en lågkonjunktur

Fick ett mail igår med en lista över positiva händelser i en lågkonjunktur. Med tanke på dels alla nattsvarta rubriker i tidningarna och dels min egen lilla agenda att försöka sprida positiva tankar tänkte jag dela med mig av dessa. Självklart ett stort tack till företaget Framfot (www.framfot.se) som är ursprungskällan!!

Tio anledningar att älska lågkonjunkturen

1. Det är lättare att rekrytera - och behålla - kompetent personal

2. Nu har ni chansen att visa vad ni verkligen går för - tävlingsinstinkten är ett bra driv för många.

3. Eftersom ni ska se till att vara bäst kommer några av era konkurrenter få bita i gräset. Kul, eller hur?

4. Ingen har längre råd att bränna pengar för skojs skull. Tråkigt om du säljer japanska trädgårdar. Roligt om det du säljer faktiskt hjälper kunden. Utveckla produkter & tjänster som effektiviserar - hej då bränsleslukande tjänstejeep, välkommen vätgasmoped.

5. Minskad försäljning öppnar för andra sätt att sälja än att bara vänta på att telefonerna ska ringa - fram med blåslampan under rumpan på säljarna & marknadsavdelningen.

6. Det ger dig argument vid prisförhandlingar; "Vi måste kapa alla kostnader" eller "Visst är priset viktigt, men ännu viktigare är att ni tjänar in detta, eller hur?"

7. Har många av dina kunder gått i konkurs eller satt inköpsstopp? Ett utmärkt tillfälle att hitta nya marknader eller andra användningsområden för era befintliga produkter, tjänster eller er kunskap.

8. Se över kostnader och få dina leverantörer att ta över administrativa funktioner hos er, allt från att fylla på förbrukningsartiklar till ta över driften av sånt som andra kan göra bättre & billigare - så ni kan fokusera på det ni är bra på.

9. Lågkonjunkturen har ersatt vädret som diskussionsämne nummer ett. Ett ämne som snabbt ger dig info om vad era kunder behöver hjälp med.

10. Nu har ni möjlighet att förbättra & slimma det ni inte har tid med under högkonjunktur - allt från arbetssätt, organisation, personalen, kompetensen & kvalitén. Så att när det vänder, så vänder det rejält för er.

Så... 10 fina anledningar att se ljust på framtiden, eller hur :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, jag återkopplar så snabbt jag kan!



Köp böckerna om agilt ledarskap här

Agilt Ledarskap i en digital värld, Tobias Strandh 2019, Smidiga ledare och andra agila myter, Trust Based Agile, 2020
I böckerna Agilt ledarskap i en digital värld, Smidiga ledare och andra agila myter och Trust Based Agile (den engelska översättningen av de första två böckerna) så blandas självupplevda verksamhetsledningsexempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som stöttar just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång.

På ett humoristiskt sätt, kryddat med anekdoter från IT-branschen delar Tobias med sig av en uppsjö nyttiga insikter och alterntiv kring ledarskap, organisationsutveckling och digitala verktyg! Nu finns både de första två böckerna och den engelska samlingsvolymen att beställa här på bloggen!

Läs mer >>

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *