TRANSLATE

12 april 2009

Hackers & Crackers

Häromveckan hade två av våra lärare intern produktgenomgång för oss och då den förste arbetar mycket med nätverk/tcp/ip och säkerhetsutbildningar kom vi självklart in på hackers och mer specifikt vilka jäkligheter som ganska lätt kommer in hos företag. Så länge man inte ser till att företagets anställda har konkreta riktlinjer vad man får och inte får göra på företagets datorer spelar det i stort sett ingen roll vilka mjukvaror man lägger in, skiten kommer in ändå... Ok, nu ramlar jag lite från ämnet, men kolla gärna in vår säkerhetslabb Internetsäkerhet - attacker, brandväggar och kryptering, borde vara obligatorisk som förstakurs för IT-ansvariga oavsett bolag :)

Lärare nummer två kom in på det här att man ofta blandar ihop hackers och crackers som en och samma sak. I hans värld känner han sig själv som en hacker som älskar att hitta utvecklingslösningar och gärna testar runt bland olika systemutvecklingsspråk och snor med sig godbitar för att bygga så säkra lösningar som möjligt. I hans värld är hackern den "gode" utvecklaren och crackern den där lilla jäkeln som kodar för att ställa till jävulskap på ett eller annat sätt...

Så frågan är egentligen... framställs hackers & crackers i media som i stort sett samma sak eller är det mer nyanserat än så... får väl försöka hålla lite bättre koll själv, hade faktiskt inte funderat över det innan frågan kom upp :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar