TRANSLATE

20 april 2009

Medeltidsmentalitet i Landstinget Värmland

Landstinget Jämtland går ut stenhårt för att stoppa folk från att använda Internet på arbetstid och man siktar in sig på "populära sajter" där Facebook var ett naturligt steg som förstaBLOCK...

Lars Christersson, IT-säkerhetsansvarig på landstinget säger att "reaktionerna hos personalen var "noll". Däremot har en del politiker som vill ha kontakt med sina väljare via Facebook hört av sig (grattis, där har vi folk som förstår betydelsen av sociala medier!).

Till att börja med vill jag beklaga personalen i Landstinget Jämtland som tydligen inte har en tillräcklig IT-Policy när det gäller att skapa rättigheter etc för användare av landstingets datorer. Det finns ett antal sätt att stoppa folks möjligheter att medvetet eller omedvetet ladda ner massa strunt, utan att för den skull blockera sajter som på många sätt kan vara användbara! Ännu ett tecken på att de som styr ligger ett antal årtionden ifrån sina användare!

Rekommenderad läsning för Lars Christersson och de andra styrande i Landstinget Jämtland kan vara IDG's artikel "Den som nöjessurfar på jobbet blir 9 procent mer produktiv"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar