29 april 2009

Scandic flyger vidare


För ett tag sedan skrev jag ett inlägg om att Scandic var först ut i Sverige att testa Microsofts molnsatsning med tjänster istället för hårdvara. Nu har dom kört på ett tag och spännande att läsa domen från Pia Hofstedt, it-chef på Scandic.

Det verkar som tekniken i sig får riktigt väl godkänt, men frågetecknen som självklart även tidigare varit uppe på tapeten är desamma; "Det här är mogna produkter, men man måste ticka av de juridiska aspekterna och man måste titta på hur man löser integrationsbiten."

Är detta framtiden tro... många förståsigpåare tror att vi framåt kommer ha fler och fler "tjänster" och betydligt mindre in-housekompetens och teknik... Ganska tråkigt, men blir kanske lite med IT-teknikern som med gamla tiders hantverk... något som utförs av få mästare till dyra priser...

Nu börjar vi närma oss Stockholms central och vetefasiken om det inte är en liten sol som skymtar där någonstans :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, jag återkopplar så snabbt jag kan!



Köp böckerna om agilt ledarskap här

Agilt Ledarskap i en digital värld, Tobias Strandh 2019, Smidiga ledare och andra agila myter, Trust Based Agile, 2020
I böckerna Agilt ledarskap i en digital värld, Smidiga ledare och andra agila myter och Trust Based Agile (den engelska översättningen av de första två böckerna) så blandas självupplevda verksamhetsledningsexempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som stöttar just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång.

På ett humoristiskt sätt, kryddat med anekdoter från IT-branschen delar Tobias med sig av en uppsjö nyttiga insikter och alterntiv kring ledarskap, organisationsutveckling och digitala verktyg! Nu finns både de första två böckerna och den engelska samlingsvolymen att beställa här på bloggen!

Läs mer >>

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *