TRANSLATE

21 maj 2009

Svenska konsulter invaderar Indien

Mitt inlägg häromdagen "Run to the hills" handlade om migrationsverkets statistik på hur fördelningen kring arbetskraftsinvandring ser ut och kanske framförallt fokus på deras siffror om hur många Indier som kommer till Sverige för just detta. Men, nu visar det sig att det omvända också sker... När jag satt och redigerade artiklar för Studentguiden.com häromdagen handlade en av artiklarna om att utlandsjobb i Indien är hett för unga... "Capgemini, som finns representerade i 32 länder runtom i världen, skickar varje år runt hundra medarbetare på utlandsplaceringar. Just nu är Indien det i särklass mest populära landet för företagets svenska utlandsjobbare."

Capgeminis personaldirektör Elisabet Zorn Wretlinge uttalar sig om att "Jag tror att många är ute efter ett rejält kulturombyte när man söker sig utomlands. I Indien är det mesta annorlunda. Även om de ligger långt framme rent tekniskt så är det definitivt inget västland. Det borgar för en stor personlig utmaning, som nog lockar många."

En liten slutledning här... är det verkligen så osannolikt att de Indier som kommer till Sverige känner exakt samma sak? Lite "kulturellt utbyte" åt andra håller från exotiska Sverige!?

Innan paniken sprider sig bland Svenska konsulter att Indierna tar deras jobb på hemmaplan kanske migrationsverket borde visa upp lite siffror på exakt hur många av dessa arbetskraftsinvandrade som de fakto verkligen stannar kvar och hur många som ser det just som en erfarenhet rikare att ta med sig till hemlandet efter ett tag...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar