16 juni 2009

Internet Explorer - Maos best friend

Av någon anledning hade jag i morse rattat in P1 i bilen på väg till jobbet och det kanske är ett ålderstecken, men det var faktiskt ganska trevligt med sansade nyheter och ingen reklam :)

Men, det jag ville komma in på var Kinas regerings nya censurprogram där man tvingar in kontrollprogram på alla datorer som säljs i Kina. Tydligen hade dom inte räknat med att en jäkla massa människor skulle bli riktigt, riktigt griniga och det är inte bara ungdomarna utan till och med gamla "partivänner" inom den akademiska världen som öppet gått ut och kritiserat regeringens tankar att begränsa folks surfande...

Agendan är att rädda folket från internetporr, men som alla förstått är det såklart inte bara detta som kommer att spärras. Ta gärna och kika in på http://www.greatfirewallofchina.org så kan ni direkt söka och se vilka sajter som spärras just nu!

Här kommer catchen... det här censurprogrammet som skall tvingas in på alla kinesers datorer funkar just nu endast på Internet Explorer... Med tanke på antalet kineser i världen lär vi snart se drastiskt ökade siffror på totalen för Firefox, Chrome mfl alternativa webbläsare!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, jag återkopplar så snabbt jag kan!



Köp böckerna om agilt ledarskap här

Agilt Ledarskap i en digital värld, Tobias Strandh 2019, Smidiga ledare och andra agila myter, Trust Based Agile, 2020
I böckerna Agilt ledarskap i en digital värld, Smidiga ledare och andra agila myter och Trust Based Agile (den engelska översättningen av de första två böckerna) så blandas självupplevda verksamhetsledningsexempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som stöttar just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång.

På ett humoristiskt sätt, kryddat med anekdoter från IT-branschen delar Tobias med sig av en uppsjö nyttiga insikter och alterntiv kring ledarskap, organisationsutveckling och digitala verktyg! Nu finns både de första två böckerna och den engelska samlingsvolymen att beställa här på bloggen!

Läs mer >>

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *