27 juni 2009

IT-Hot eller personmentalitet

Såg artikeln om säkrare nätverk med smarta kort som även hänvisade vidare till en äldre artikel riktade attacker är IT-avdelningarnas nya hot. Nytt och nytt tänker jag... att fokusera in på mer utstuderade sätt att lura till sig information har väl pågått sålänge det funnits företag och industrispionage...

Jag tror det var två nummer sedan som vår kursledare Pär Björklund (från Picox) skrev en lång och intressant artikel om just detta ämne i vår kundtidning Format...

Säkerhetsintrång på datorer och nätverk blir allt vanligare. Ofta är det mycket allvarligt för de företag som blir utsatta. Förutom att tid och information går förlorad, kan ett säkerhetsintrång få konsekvenser både bland kunder och investerare. Så vad kan vi göra? Förutom att installera uppdaterade säkerhetsprogram, behöver vi kunskap om hur angriparna arbetar.

Läs hela artikeln på Informators hemsida...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, jag återkopplar så snabbt jag kan!



Köp böckerna om agilt ledarskap här

Agilt Ledarskap i en digital värld, Tobias Strandh 2019, Smidiga ledare och andra agila myter, Trust Based Agile, 2020
I böckerna Agilt ledarskap i en digital värld, Smidiga ledare och andra agila myter och Trust Based Agile (den engelska översättningen av de första två böckerna) så blandas självupplevda verksamhetsledningsexempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som stöttar just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång.

På ett humoristiskt sätt, kryddat med anekdoter från IT-branschen delar Tobias med sig av en uppsjö nyttiga insikter och alterntiv kring ledarskap, organisationsutveckling och digitala verktyg! Nu finns både de första två böckerna och den engelska samlingsvolymen att beställa här på bloggen!

Läs mer >>

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *