TRANSLATE

16 juni 2009

Microsoft Novell Linux lovers...

Var det någon som trodde att Microsoft inte satsar på Linux!? Sedan november 2006, då samarbetsavtalet tecknades, har de båda företagen sålt certifikat för Novell SUSE Linux Enterprise Server support och underhåll till över 300 kunder.

Frågan är väl egentligen om detta då ses som ännu ett steg från Microsoft att kontrollera den lukrativa servermarknaden. Jag kanske är lite färgad av vissa Open Sourcare som ofta skriker högt om (i stort allt) som Microsoft gör :)

Tittar vi på hur fördelningen ser ut hos Svenska företag som kör antingen helt Linux eller blandad miljö så är det oftast Novells varianter alternativt Red Hat som återfinns i serverhallarna... Kommer vi se förändringar här framåt med Ubuntu som nytt flaggskepp eller är kanske Microsoft vikten som får vågen att väga över till SUSE's fördel?

I förra veckan lyssnade jag på Danwei Trans sommarprat och en av många kloka saker hon nämnde där var att det är den viktigaste frågan man skall ställa sig är vad man skall ha tekniken till, en senare fråga är såklart vem som levererar hård- och mjukvara.... Liten fotnot, i samma vecka podcastar Johan Lindfors (teknisk evangelistchef på Microsoft Sverige) och lite kul att höra att han faktiskt är gammal Open Sourcare :)

För er som är riktigt sugna på att läsa lite mer om vad samarbetet innebär rekommenderar jag Novells sajt eller Microsofts variant...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar