25 juli 2009

Microsoft Store - Duplikerar Apple Store

På partnerkonferensen avslöjades att Microsoft kommer satsa stenhårt på att ta sina främsta konkurrenters koncept och göra det bättre (i sann gammal Microsoftanda) och en kul detalj var löftet från Kevin Turner att sätta upp "Microsoft Stores" bredvid alla "Apple Stores". Nu börjar det sippra ut lite fler detaljer och Microsoft verkar seriöst satsa på en komplett retailkedja (vilket borde oroa andra återförsäljare en aning kanske).

Planen ser ut att köras igång lagom tills Windows 7 släpps i oktober (antagligen främst USA då) och det är den gamle Wal-mart chefen David Porter som håller i tömmarna (och den lilla kedjan har ju lång vana att driva framgångsrika butiker).Microsoft kommer självklart att bomba affären med teknologi som Surface, Natal, Windows Mobile 7 (också kodnamn PINK ex. Zune Phone) etc etc etc

För att se samtliga bilder från den "borttappade" PowerPointpresentationen får du gå till Gizmodos hemsida...

2 kommentarer:

  1. Appropå olika app stores såg jag att Sony bekräftade häromdagen att deras nya netbooks får stöd för användning av Playstation Network. Det för nedladdning av film, musik, tv m.m. Längre fram kanske också dataspel.

    Du har ett inlägg om det på Pryltrend.

    SvaraRadera
  2. Ja jäklar, kudos för rejält många intressanta nyheter och en uppdateringstakt som verkar slå de flesta dagstidningar på fingrarna :)

    Tack för tipset! //Tobias

    SvaraRadera

Tack för din kommentar, jag återkopplar så snabbt jag kan!



Köp böckerna om agilt ledarskap här

Agilt Ledarskap i en digital värld, Tobias Strandh 2019, Smidiga ledare och andra agila myter, Trust Based Agile, 2020
I böckerna Agilt ledarskap i en digital värld, Smidiga ledare och andra agila myter och Trust Based Agile (den engelska översättningen av de första två böckerna) så blandas självupplevda verksamhetsledningsexempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som stöttar just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång.

På ett humoristiskt sätt, kryddat med anekdoter från IT-branschen delar Tobias med sig av en uppsjö nyttiga insikter och alterntiv kring ledarskap, organisationsutveckling och digitala verktyg! Nu finns både de första två böckerna och den engelska samlingsvolymen att beställa här på bloggen!

Läs mer >>

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *