17 juli 2009

WPC09 - Dag 6 - Resan tillbaks

Så vaknar man då i ett hett New Orleans såhär sista dagen när vi åker hem till gamla Svedala. Hur skall man då sammanfatta dessa dagar... Microsoft visar upp en positiv agression som sporrar oss partners att verkligen satsa vidare på deras idéer. De som visar att dom vill vinna brukar oftast få med sig de som vill satsa på en vinnare. Enkelt och självklart...

Något annat som fastnade rejält hos mig var att i stort sett varenda Microsofthöjdare gladeligen lämnade ut sina kontaktuppgifter och att alla pratade om vikten av sociala medier. För mig som kört detta sedan länge känns det verkligen som en bekräftelse att man hela tiden varit på rätt väg.

Teknikmässigt var det ju rejäl skillnad mot förra konventet. Här har vi fått se exempel på spännande nyheter som Office 2010, VS2010, Silverlight 3.0 och inte minst att varenda dator hos både Microsofties som utomstående föreläsare kör på Windows 7. Dom påstår att det aldrig sett ett sådant intresse för ett OS och det kan man ju förstå av flera olika anledningar :)

Stora analytiker som både Gartner och IDC tror på framtiden, 2010 verkar kurvan börja peka uppåt igen, men redan till efter sommaren bör flera företag (som väntat länge med att investera) börja satsa igen, förhoppningsvis så tidigt som möjligt! Molntjänster kommer fortsätta vara hett men bägge analytikerna tror vi inom 10 år kommer ligga på ca 20% molnbaserade tjänster, så hårdvara på plats kommer finnas kvar länge!

Nu börjar det bli dags att packa ner dator och allt för en lång resa hem till Sverige. Jag vet att många av mina medresenärer till WPC följt bloggen och till er säger jag "tack för en riktigt skön vecka på alla sätt" och vi ses och hörs i höst!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, jag återkopplar så snabbt jag kan!



Köp böckerna om agilt ledarskap här

Agilt Ledarskap i en digital värld, Tobias Strandh 2019, Smidiga ledare och andra agila myter, Trust Based Agile, 2020
I böckerna Agilt ledarskap i en digital värld, Smidiga ledare och andra agila myter och Trust Based Agile (den engelska översättningen av de första två böckerna) så blandas självupplevda verksamhetsledningsexempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som stöttar just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång.

På ett humoristiskt sätt, kryddat med anekdoter från IT-branschen delar Tobias med sig av en uppsjö nyttiga insikter och alterntiv kring ledarskap, organisationsutveckling och digitala verktyg! Nu finns både de första två böckerna och den engelska samlingsvolymen att beställa här på bloggen!

Läs mer >>

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *