5 augusti 2009

Facebook - Ett rop på hjälp

I dagens nätbaserade samhälle kan ett enkelt statusmeddelande på Facebook rädda liv... Läser om ett par som såg att en FB-vän skrivit status "tagit massa tabletter" och sedan lyckats få tag på medicinskt personal som antagligen i sista minuten lyckas magpumpa mannen och rädda hans liv. "Ett rop på hjälp" lever vidare i digital form och jag kan (utan att ha gjort efterforskningar) nästan slå vad om att det på Facebook även finns grupper för tex. tonårstjejer som skär sig och liknande rop på hjälp...

Fenomenet gör mig lite mer nyfiken och jag Bingar vidare på "Facebook saves life", det bör onekligen finnas fler liknande händelser och jodå... man hittar bland annat en historia om en tonåring i Storbritannien som också skriver på FB om att begå självmord och räddas av en Amerikansk FB-kompis (gigantisk story, fyller de första sidorna med hittar). Man hittar också storys om en bebis som behövde en benmärgstransplantation och inte hittade lämpliga donatorer men lyckades efter ett upprop på Facebook.Konstigt nog verkar det inte finnas fler exempel...

Jag hade faktiskt förväntat mig att få läsa om hur många liknande storys som helst med tanke på alla självmordsbenägna människor runt om i världen vs Facebooks utbredning (eller för den del övriga sociala sajter som Twitter mfl)Sammanfattningsvis är det väl ett klart tecken att ett rop på hjälp via Facebook tyvärr antagligen märks tydligare än om man gör det i "verkliga livet"... Tidens tecken... Nattinatt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, jag återkopplar så snabbt jag kan!



Köp böckerna om agilt ledarskap här

Agilt Ledarskap i en digital värld, Tobias Strandh 2019, Smidiga ledare och andra agila myter, Trust Based Agile, 2020
I böckerna Agilt ledarskap i en digital värld, Smidiga ledare och andra agila myter och Trust Based Agile (den engelska översättningen av de första två böckerna) så blandas självupplevda verksamhetsledningsexempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som stöttar just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång.

På ett humoristiskt sätt, kryddat med anekdoter från IT-branschen delar Tobias med sig av en uppsjö nyttiga insikter och alterntiv kring ledarskap, organisationsutveckling och digitala verktyg! Nu finns både de första två böckerna och den engelska samlingsvolymen att beställa här på bloggen!

Läs mer >>

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *