TRANSLATE

8 augusti 2009

Nu vänder ekonomin!!

Som en gluttare vid trafikolyckor sneglar man ibland in på kickad.nu och av någon anledning har det inte rapporterats några uppsägningar sedan 23/6... Man kan tolka detta på två sätt

1) redaktionen på kickad.nu har haft semester och ingen vikarie som kunnat uppdatera sajten...

2) vi har inte sett några större uppsägningstendenser alls sedan slutet juni (mer troligt kanske eftersom man inte kunnat läsa i andra medier om något sådant).

Jag väljer helhjärtat att gå på linje 2 här och se hösten som återhämtningens tid. Nu kommer vi få se alla dessa satsningar som legat lågt i snart ett år, nu kommer företagen börja satsa igen och vandringen tillbaks till en någorlunda stabil ekonomi har just inletts!Jag rapporterade tidigare från Microsofts Partnerkonferens att såväl Gartner som IDC prognosticerar att hösten 2009 kommer företag som kanske mest hållt tillbaks pga rädsla för "vad som kan hända" känner att det är dags att våga satsa igen.

I början av juli rapporterar DI.SE att ekonomin i landet är på väg att förbättras för första gången på tre år...Svenskt näringsliv skriver "Efter en brant nedförsbacke väntar nu en lång och mödosam väg tillbaka. Inom längdskidåkning kallas en sådan utdragen svag uppförsbacke för slakmota. Den svenska ekonomin får draghjälp av att kreditmarknaden gradvis lättar och en del uppskjutna kapitalvaruinköp tas igen."

Även Finanstidningen rapporterar att Svenskarna är mer positiva till ekonomin under Q2 2009. "Detta framgår av den senaste mätningen kring svenskarnas bedömning av ekonomin under det kommande året från Svenskt Kvalitetsindex (SKI). Mätningen kring svenska folkets syn på den ekonomiska framtiden genomfördes under april till juni i samband med branschspecifika mätningar på kvartalsbasis samt SKI:s årliga nationella medarbetarstudie. Studien bygger på närmare 8.000 intervjuer"

Så kära bloggläsare... det är i höst vi vänder skutan... nu kommer alla dessa satsningar som vi väntat på sedan slutet 2008. HUGG I REDAN FRÅN BÖRJAN!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar