20 oktober 2009

Microsoft och Antivirus (Security Essentials)

IDG skriver idag att det är rusning efter Microsofts nya antivirus Security Essentials som då är gratisversionen av Forefront. Med tanke på att systemet levereras av en stor spelare och då självklart inte kostar något så lär antivirusföretagen ha en rejäl uppförsbacke att sälja in sina lösningar... Jag har själv använt Security Essentials sedan i somras då vi installerade Windows 7 och kan bara säga att det funkar klockrent!

Anmärkningsvärt är också att enligt statistiken så kör nästan hälften av de 2.600.000 nedladdarna av Security Essentials faktiskt Windows 7. Redan där ser man att Windows 7 börjat tugga in rejält på företagsmarknaden och kikar man på några stora företag vars CIO:er IDG intervjuat så kommer det bli väldigt, väldigt många som rullar ut Windows 7 som till våren 2010!

För oss som utbildningsleverantör innebär detta ett stort steg och med tanke på att många valt bort Vista så är det än mer nyheter som både tekniker och användare kommer behöva lära sig. För er som på något sätt sitter med ekonomiskt ansvar skulle jag vilja bjuda på en liten räkneövning... Om utbildning av varje medarbetare gör att de snabbt kommer in i det nya arbetssättet (istället för att på egen hand säg under ett halvår sitta och lära sig)... hur mycket är det värt för er att satsa på kompetenshöjningen!? Återkom till mig när ni räknat klart!

För er som räknar snabbt tänkte jag passa på att rekommendera en kurs för teknikerna som skall arbeta med tekniken och sätta upp er IT-miljö och en kurs för medarbetarna som skall använda systemen, till lykke!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, jag återkopplar så snabbt jag kan!



Köp böckerna om agilt ledarskap här

Agilt Ledarskap i en digital värld, Tobias Strandh 2019, Smidiga ledare och andra agila myter, Trust Based Agile, 2020
I böckerna Agilt ledarskap i en digital värld, Smidiga ledare och andra agila myter och Trust Based Agile (den engelska översättningen av de första två böckerna) så blandas självupplevda verksamhetsledningsexempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som stöttar just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång.

På ett humoristiskt sätt, kryddat med anekdoter från IT-branschen delar Tobias med sig av en uppsjö nyttiga insikter och alterntiv kring ledarskap, organisationsutveckling och digitala verktyg! Nu finns både de första två böckerna och den engelska samlingsvolymen att beställa här på bloggen!

Läs mer >>

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *