TRANSLATE

20 oktober 2009

Microsoft och Antivirus (Security Essentials)

IDG skriver idag att det är rusning efter Microsofts nya antivirus Security Essentials som då är gratisversionen av Forefront. Med tanke på att systemet levereras av en stor spelare och då självklart inte kostar något så lär antivirusföretagen ha en rejäl uppförsbacke att sälja in sina lösningar... Jag har själv använt Security Essentials sedan i somras då vi installerade Windows 7 och kan bara säga att det funkar klockrent!

Anmärkningsvärt är också att enligt statistiken så kör nästan hälften av de 2.600.000 nedladdarna av Security Essentials faktiskt Windows 7. Redan där ser man att Windows 7 börjat tugga in rejält på företagsmarknaden och kikar man på några stora företag vars CIO:er IDG intervjuat så kommer det bli väldigt, väldigt många som rullar ut Windows 7 som till våren 2010!

För oss som utbildningsleverantör innebär detta ett stort steg och med tanke på att många valt bort Vista så är det än mer nyheter som både tekniker och användare kommer behöva lära sig. För er som på något sätt sitter med ekonomiskt ansvar skulle jag vilja bjuda på en liten räkneövning... Om utbildning av varje medarbetare gör att de snabbt kommer in i det nya arbetssättet (istället för att på egen hand säg under ett halvår sitta och lära sig)... hur mycket är det värt för er att satsa på kompetenshöjningen!? Återkom till mig när ni räknat klart!

För er som räknar snabbt tänkte jag passa på att rekommendera en kurs för teknikerna som skall arbeta med tekniken och sätta upp er IT-miljö och en kurs för medarbetarna som skall använda systemen, till lykke!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar