TRANSLATE

18 november 2009

Fick du dina sex utbildningsdagar 2009?

... så börjar mailet från utbildning.se som damp ner i inboxen häromdagen... Enligt undersökningen som gjorts på deras webb (ligger på förstasidan om du vill vara med) så är det inte särskilt många som verkligen får 6 betalda utbildningsdagar per år och jag vet egentligen inte hur man räknat för att få fram denna siffra... Kanske även komptid för egna studier hemma framför datorn räknas in i totaltiden, 1 timmas seminarie här och där osv...

"Har du bokat in dina utbildningsdagar för våren 2010? Snittarbetstagaren i Sverige får 6 betalda utbildningsdagar per år av sin arbetsgivare. Hur många fick du under 2009? Ta fem minuter och fundera på vad du behöver för att utvecklas. "


Tänkvärt i alla fall och något att ha med dig till nästa utvecklingssamtal!

4 kommentarer:

 1. "Snittarbetstagaren i Sverige får 6 betalda utbildningsdagar per år av sin arbetsgivare." låtetr missledande. Enligt bilden majoritetet får ingen, och snitten ligger strax under 1, men med en sånt stor majoritet, snitet har ingen betydelse längre. Hur kom dem fram till snittet är 6?

  SvaraRadera
 2. Snittet "6 dagar per år" kommer från en undersökning som dom fått via en högskola om jag förstått rätt och diagrammet visar hur besökarna på sajten ligger mot detta...

  SvaraRadera
 3. Hej,

  6 dagar per år kommer från SCB (Statistiska centralbyrån) och avser vad snittarbetstagaren fick i betald kompetensutveckling under 2008. (Trots lågkonjuktur under hösten).

  Vår undersökning på sajten visar att det ser ut som om 2009 kommer blir ett av de sämsta åren på länge med få satsningar på personalen. Det är dock extra viktigt att verkligen ta tag i sin egen kompetensutveckling i sådana här tider då de som får utbildning är de som efterfrågar det!

  Vi har gjort en stor undersökning med personalchefer och där vi sett att de värderar löpande kompetensutveckling högt och det kan vara direkt avgörande när du ska byta jobb/befordras. Mer info om detta kommer!

  MVH,

  Fredrik Andersson
  utbildning.se

  SvaraRadera
 4. Tack för uppföljningen Fredrik! Kan inte annat än att hålla med om de potentiella siffrorna för 2009 tyvärr!

  SvaraRadera