8 november 2009

Fritt är gott om det är gratis

Nu på fredag den 13/11 (hur man nu kan välja just fredagen den 13:e är en annan fråga) hade jag lyckats lobba för att Informator skulle sponsra Open Source Day här i Göteborg. Det här var verkligen något som jag själv sett fram emot rejält att delta på och en kaxig rubrik som "den öppna källkoden som en väg till lönsamhet" borde ju locka till sig många företagare som letar nya vägar att snabba på processen ut ur lågkonjunkturen tycker man.

Som ledamot i IAMCP och starkt aktiv inom Microsoftområdet tycker jag att det är väldigt viktigt att kunna ta till sig intryck från alla håll och kanter och speciellt då Open Source-arenan som av många betecknas som arga motståndare till proprietär kod. Det här var verkligen en möjlighet att både hitta nya idéer och argument från ett håll som tyvärr ofta representeras av tokstollar på IDG's kommentarssidor.

Varför pratar jag om detta i imperfektum undrar ni kanske... Jo, det verkar tydligen som att Open Source skall betecknas som gratisätarhappenings för att locka till sig folk, för trots den låga prislappen om 995 kr (för 5½ timmars intressant föresläsning + middag med vin/öl + konsertavslutning i Göteborgs Konserthus) så var det för få anmälningar för att kunna genomföra dagen... För mig är detta en riktig besvikelse och tyvärr en bekräftelse av fördomarna som många FOSS-talibaner på IDG hjälpt till att spä på, nämligen att Open Source inte skall kosta något... Inga pengar in = inget resultat...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, jag återkopplar så snabbt jag kan!



Köp böckerna om agilt ledarskap här

Agilt Ledarskap i en digital värld, Tobias Strandh 2019, Smidiga ledare och andra agila myter, Trust Based Agile, 2020
I böckerna Agilt ledarskap i en digital värld, Smidiga ledare och andra agila myter och Trust Based Agile (den engelska översättningen av de första två böckerna) så blandas självupplevda verksamhetsledningsexempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som stöttar just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång.

På ett humoristiskt sätt, kryddat med anekdoter från IT-branschen delar Tobias med sig av en uppsjö nyttiga insikter och alterntiv kring ledarskap, organisationsutveckling och digitala verktyg! Nu finns både de första två böckerna och den engelska samlingsvolymen att beställa här på bloggen!

Läs mer >>

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *