TRANSLATE

11 november 2009

Microsoft - 5 heta produkter att ha koll på till nästa år

Ibland sitter man och scannar nätet efter vad som kan vara på gång framåt och nu hittade jag en artikel från Redmond Magazine om fem heta produkter från Microsoft att ha koll på framåt... Flera av dessa har vi haft uppe tidigare och en del är gamla bekanta sedan tidigare versioner, men hur hög blir egentligen pulsen för nedan produkter "in making" (se fler detaljer i originalartikeln)!?
 1. Office Web Apps
 2. Live Mesh and Azure
 3. System Center
 4. "Pink" and Windows Mobile 7
 5. J Allard's Next-Generation Tablet
Skulle jag själv välja något av områdena ovan som jag själv är lite mer nyfiken på så är det faktiskt "Pink" som känns som att om dom inte lyckas nu kanske det är dags att lägga ner det området... Rent teknikmässigt borde ju Microsoft av alla ha bästa möjligheterna att integrera sina befintliga skrivbordsprodukter mot mobiler, men jag har hittills inte hört någon som kör Win Mobile vara helt överlycklig över OS:et...

Men, men... det enda vi kan vara helt säkra på är att Microsoft kommer fortsätta släppa nya produkter och säkert gå in på helt nya områden framåt där vi inte tidigare ens kunnat tänka oss att dom haft intresse... Skulle vara spännande att tex. se dem försöka sig på Telekom-området lite mer :)

3 kommentarer:

 1. Roliga grejor. Hela System Center 2010 lär bli en stor grej tror jag! Tom R2 uppgraderingen på befintligt lär bli en del förändringar!
  :)

  SvaraRadera
 2. Du Tobias...Som Du kanske vet sa var det en attans 'hype' runt Microsoft och Ericsson Mobile runt sena 90-tal. Samarbetet slutade i katastrof och parterna skildes "on equal terms" som det hette. Det ar inte utan att man kanner att MS haller pa att halka pa efterkalken, iPhone, Google apps, Wave etc.

  Mvh
  Kenth Astrom
  Northford, CT
  USA

  SvaraRadera
 3. @Patrik, System Center lär bli en riktigt bra produkt... Microsoft brukar få till det ordentligt efter några gånger :)

  @Kenth: I slutet juli gjorde jag ett inlägg om att Microsoft skall öppna egna Winmobilestores http://aljapaco.blogspot.com/2009/07/microsoft-store-duplikerar-apple-store.html vi får se vad som händer där, annars håller jag nog med dig, åtminstone på mobile-delen!

  SvaraRadera