TRANSLATE

4 december 2009

Sociala Medier - En guldgruva

Lite roligt att sociala medier börjar ta mer plats, något som länge legat mig varmt om hjärtat. Idag kan man tex. läsa på IDG "så gräver du guld i det sociala nätet", en för övrigt intressant och välskriven artikel som främst inriktar sig på att företagen verkligen bör utnyttja medarbetarnas sociala nätverk och kunskap.

Själv har jag länge varit verksam på nätet i olika forum (som tex. IT-Proffs mfl forum), LinkedIn, Facebook, Twitter, Ning etc etc etc och nu har det kommit något som beskrivs som ett "CRM för Sociala Nätverk" http://xeesm.com/aljapaco som jag precis reggat mig på och skall utforska lite mer framåt.

Något man alltid måste komma ihåg är att sociala medier på Internet aldrig kan ersätta möten i verkliga livet. Själv ser jag nätet som en väg till att få information och ett steg på vägen att träffa andra. Ett utmärkt exempel är tex. LinkedIn's Göteborgsgrupp där vi har träffar "IRL" första tisdagen varje månad och även självklart forum som IAMCP och ovan nämnda IT-Proffs som också har återkommande möten i det verkliga livet.

Har du själv inte tagit steget att regga er på någon av de tusentals sajter som nämns inom området "sociala" och har frågor om vilken som kan vara rätt får du mer än gärna lägga en kommentar eller maila så skall vi tillsammans försöka bena ut vad som passar dig bäst!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar