TRANSLATE

30 december 2009

Spam, spam, spam

Ett varumärke blir ibland synonymt med ett verb, ett välkänt exempel är tex. "Googla" (där Google själva inte är överlyckliga över användningen, men det är en helt annan sak). Är ni nyfikna på fler generella exempel kan ni surfa över till Wikipedia.

Det jag mest tänkte på här är varumärket SPAM som idag väl knappast förknippas främst med Hormel Food Corporation. Om du läser SPAM idag är jag nästan övertygad om att du förknippar detta med all skräppost i inboxen (eller mailfiltret kanske). Jag har letat efter vem som egentligen myntade uttrycket spam om skräppost, men kan tyvärr inte få några konkreta detaljer om detta. Är ni nyfikna på fler detaljer kring detta område rekommenderar jag varmt "Språkwebben" på Computer Sweden. Tyvärr går det inte att direktlänka till SPAM, men slå in ordet i sökmotorn så får ni en riktigt bra sammanställning!

Blev lite nyfiken på skräppost när jag läste på Aftonbladet att 2010 kommer bli ett nytt "rekordår". På Informator använder vi sedan en tid tillbaks en tjänst från Stej som faktiskt plockat bort majoriteten av alla Spammail under hösten (hittade tom ett litet "kundcase" kring detta, komplett med bild och allt på en kollega :) Kan varmt rekommenderas!

Må ert e-postår 2010 bli lika spamfritt som min höst 2009!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar