TRANSLATE

2 januari 2010

Outsourcing - Asien kommer till Europa

Dags att börja titta lite mer åt IT-hållet igen efter gårdagens heta ämne. Kastar en snabb blick på idg.se och hittar den intressanta artikeln om konsultbolagen som pustar ut. Med tanke på att samtliga omnämnda i artikeln såklart är konsumenter av våra senaste IT-utbildningar så har man ju alltid lite förvarningar när det både börjar gå mindre bra och även nu när det börjar vända mot trevligare tider igen.

Intressant också att man längst ner i artikeln skriver kort om de Indiska outsourcingkonsulterna (i.e i detta fall Tata) som verkligen riktat in sig på den Europeiska marknaden. Just Indiska företag nämns ofta som starka konkurrenter till inhemska bolag, men något man missar (även i denna artikeln) är de Kinesiska bolagen som är på stark frammarsch. Jag var nere på Cebit i Hannover för snart ett år sedan och den absolut starkaste trenden där var Kinesiska bolag som definitivt vill in på alla marknader dom kan komma åt. Senaste namnet jag hört nämnas där som siktar på den nordiska marknaden är Wicresoft, ett företag som samägs av Microsoft och den Kinesiska staten. Vilka bolag har dom i skottlinjen tror ni!?

Sammanfattningsvis så är det fortfarande spetskompetens som avgör om kunden skall välja inhemskt eller outsourcing... Vi på Informator hjälper gärna er att hålla den höga nivån som krävs för att era kunder inte skall börja kika på Asiatiska alternativ!!

2 kommentarer:

  1. för dålig kvalite och dom fattar inte hur europeer arbetar, lågt pris = låg kvalite

    SvaraRadera
  2. Att förutsätta att Asiatiska företag levererar för dålig kvalitet för västvärldens standard återför oss till biltillverkarnas vardag idag (i.e Toyota VS General Motors).

    Vissa kulturella skillnader gör säkert att många yrkesroller behöver finnas lokalt, men det finns och kommer finnas åtskilliga uppdrag som lika gärna kan skötas av en lika tekniskt kvalificerad tekniker i tex. Kina eller Indien!

    SvaraRadera