TRANSLATE

22 december 2011

Är man äntligen Alingsåsare nu!?

1999 tog kärleken mig till Alingsås och det var den dimmiga nyårsaftonen vid millenniumskiftet som jag förlovade mig med min blivande fru Ulrika i Nolhagaparkens vackra dalgångar. Tanken att en gammal Hisingspõjk skulle hamna i utbygden hade knappast slagit någon som känner mig, men i den vevan tog jag även mitt pick och pack och flyttade in i en liten 2:a på Noltorpsgatan.

Vet inte om det exakt var milleniumnatten som var magisk, men i september föddes faktiskt vårt första barn och där hade man börjat dra sitt strå till stacken för att få Alingsås att växa. Det skulle bli både ett och två barn till (i lagom takt… 2003 och 2007) så efter några år som inackorderad Göteborgare började jag känna mig mer och mer som Alingsåsare. Barn (och husdjur för den delen, men det är en annan historia) är ju ett väldigt bra sätt att lära känna andra i staden och när vi valde Montessori som skolform fick vi ju även på köpet ett väldigt trevligt umgänge med övriga föräldrar, speciellt då när det handlar om fixardagar, barnpassning och liknande.

Ju äldre barnen blir, ju fler aktiviteter blir det och desto fler personer lär man känna. Ni är säkert några stycken som känner igen mig från föreningar som Holmalunds IF (F99/00 såklart), IBK, Alingsås Ju-Jutsuklubb, Kulturskolan mfl. Jag är ju inte alltid den som är tyst med åsikter och engagemang så en och annan blick har man väl dragit på sig genom åren :)

Nu, såhär över 10 år sedan jag som nyinflyttad kom till staden är det då äntligen dags att ta nästa steg. I januari flyttar hela familjen till Stadsskogen och jag själv kommer efter flera års pendling äntligen att börja jobba på hemmaplan hos utbildningsbolaget Alpha Competence här i Alingsås. Förhoppningsvis kommer jag även här kunna bidra till att bolaget växer och kanske framöver kan plocka hem fler pendlare som också kan hålla sig på hemmaplan istället!

Så… då har man fostrat tre underbara Alingsåsare, bor och jobbar här i staden men kan man då också kalla sig för en riktig Alingsåsare!? Jag tycker det och jag är stolt över att visa upp vår stad för vänner och affärskontakter både i övriga Sverige såväl som internationellt!!

Nu gäller det bara att se till att barnen också stannar kvar och då får vi hoppas att de inte behöver vänta över 10 år på att hitta ett roligt och utmanande jobb i sin egen stad!

Mvh //Tobias

PS: Ett litet extra grattis till dottern Cornelia som framåt mars 2012 kommer synas i TV-rutan tillsammans med Lasse Kronér och ett gäng vuxna som tror de är smartare än en femteklassare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar