8 december 2011

Smartare än en femteklassare!?

För drygt en månad sedan fick min 11-åring ett mail från SVT där dom bad henne komma på audition för "Smartare än en femteklassare". Det visade sig att hon hade gjort ett online-test på deras hemsida och nu gjorde dom en ny vända efter den stora castingen (över 1.000 barn från hela Sverige).

Vi åkte ut till SVT på Lindholmen och det blev en ny frågestund plus lite filmning. Totalt på denna "extracasting" var dom fyra tjejer och det gick ganska smidigt så vi var iväg därifrån på någon timme. I bilen hem frågade jag såklart vad dom gjort och alla ni som själv har barn i den åldern förstår att svaret blev "inget speciellt" *suck*

Nåväl, nu i början av veckan kom det ett samtal där SVT ville ha lite fler bilder på tjejen att komplettera ansökan med och jag drog ihop några och skickade över. Hon verkar ha passat väl in i mixen för någon dag senare kom ett nytt samtal där dom ville ses igen, så idag bar det iväg ut till Lindholmen åter en gång.

Väl på plats fick vi veta att det nu var endast 12 barn kvar av alla sökande och totalt är det 7 barn som kommer med i själva programmet. Med andra ord över 50% chans och nu var det mer en fråga om att passa in i gruppen och att dom ville ha barn med olika infallsvinklar i utseende och favoritämnen. Kunskapsmässigt tillhör alltså Cornelia top 1% av alla sökanden till programmet, bara det är ju en vinst i sig!!

Nu var det rundvandring inne på SVT som gällde för de fyra töser som deltog på denna andra runda (en från Alingsås då, en från Göteborg, en från Trollhättan och en från Stockholm). Under tiden ställde teamet frågor som "vad är det pinsammaste du gjort", "hur många är ni i din familj" och annat som antagligen mer är till för att se hur tjejerna hanterar en inspelning. Efter dryga timmen var dom tillbaks hos oss föräldrar och vi fick veta att dom kommer att återkomma före jul med besked.

En liten extra bonus i sammanhanget är att första inspelningshelg blir 15/1, sen en veckas uppehåll och därefter filmar dom helgerna fram till mitten februari ungefär. Bonus? Jo, det är ju så att den 21/1 är det fotbollscup och likaså den 26/2, dvs perfekt tajming, jag ser det som ett omen :)

5 kommentarer:

  1. Hej!
    Skicka gärna kontaktuppgifter till mattias@alingsaskuriren.se så ska vi se till att skriva lite om henne!

    SvaraRadera
  2. runt 1,000 barn var det ungefär från början

    SvaraRadera

Tack för din kommentar, jag återkopplar så snabbt jag kan!



Köp böckerna om agilt ledarskap här

Agilt Ledarskap i en digital värld, Tobias Strandh 2019, Smidiga ledare och andra agila myter, Trust Based Agile, 2020
I böckerna Agilt ledarskap i en digital värld, Smidiga ledare och andra agila myter och Trust Based Agile (den engelska översättningen av de första två böckerna) så blandas självupplevda verksamhetsledningsexempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som stöttar just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång.

På ett humoristiskt sätt, kryddat med anekdoter från IT-branschen delar Tobias med sig av en uppsjö nyttiga insikter och alterntiv kring ledarskap, organisationsutveckling och digitala verktyg! Nu finns både de första två böckerna och den engelska samlingsvolymen att beställa här på bloggen!

Läs mer >>

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *