31 oktober 2013

MPN Sales and Marketing Competency Assessment avklarat igen

Kära bloggen, det var ett tag sen men jag har varit översköljd av jobb så...

Nu är storstädningen avklarade och grundbultarna för våren 2014 satta och då finns det till och med tid över att sitta ner och fokusera på tex. en uppdatering av mitt Microsoft Partner Network Sales and Marketing Competency Assessment som ju gick ut den 10/10. Att förstå och klara av detta test ser jag som ett absolut grundkrav om man ska arbeta med att hjälpa kunder inom Microsoftutbildningsdelen.

Det var riktigt kul att se att Microsoft hängt med i utvecklingen även här och uppdaterat frågorna kring sina nya kurser och certifieringar (även om dom kanske ska fundera på att ta bort den där frågan om Certified Master :). Vissa delar är såklart skrivna på ganska bökig affärsengelska, men ger man det bara lite tid så är det inga konstigheter.

Nu kör vi igång med finslipningarna kring produkt- och marknad för våren 2014 på Informator. Hörnstenarna ligger och dags att bygga på där och täcka med lite "goodies" utöver basschemat. Nu börjar det riktigt roliga jobbet och 1½ månad drygt kvar tills vi varvar ner inför julen, blir en kul period!



28 oktober 2013

WPC2014 - Informator drar till Washington D.C

Så var det då bokat, nästa sommar sticker jag och en kollega från Informator till Washington D.C och Microsofts Worldwide Partner Conference 2014. Senaste gången WPC hölls i Washington var 2010 och då hade Informator faktiskt med hela tre deltagare (jag, Patrik och Ola).

Till skillnad från Houston är Washington D.C både värmemässigt och promenadmässigt en väldigt trevlig upplevelse. Jag drar mig till minnes att vi tex. hade möjlighet att promenera både till och från konferenscentret vilket såklart är ett rejält plus om man alls skall hinna uppleva själva staden man är i istället för att kuska runt i shuttels hela tiden.

Jag måste säga att jag verkligen ser fram emot nästa års WPC. Det kommer vara mycket nyheter (till skillnad från i somras). Förra gången i D.C tog Jon Roskil över stafettpinnen från Alison för Partnernätverket och i år har vi ju redan hunnit få en efterträdare till Jon som jag verkligen hoppas får möjlighet att presentera sig mer. Vi kanske till och med får uppleva en ny VD på Microsoft, WPC brukar vara startskottet på mycket roligt hos MS eftersom deras fiskala år kör igång den tiden.

Produktmässigt vet jag inte riktigt vad som är på gång, självklart mycket rykten men inget konkret. 100 kr på att "molnet" och "devices" kommer vara heta områden även nästa år :)

Cya in Washington D.C den 13-17 juli - 2014!!

från arkivet, WPC 2010 med Jan-Olof, Ola, Tobias & Patrik...

24 oktober 2013

En heldag på Lindholmen

Nästan exakt för tre år sedan deltog jag på en heldagskonferens på Lindholmen, då helt i Ericssons regi. Nu var det dags igen, men denna gången är det Lindholmen Software Development Day där Informator står med som enda utbildningsleverantör.

LSD-dagen är ett samordnat event av Ericsson, Volvo, Cybercom, Ascom mfl och när man tittar på gästlistan så är det mycket besökare från just dessa bolag. Med tanke på att Informator har ramavtal på utbildningssidan med så gott som samtliga passar det verkligen perfekt att stå och marknadsföra våra nyheter inom systemutvecklingsområdet, nästan som en heldags kundbesök :)

Har ni också funderat på att växla upp kompetensen till våren, ta en titt på Informators samlingssida för kurser inom systemutveckling och hittar du inte exakt det du söker är det bara att hojta till så har vi säkert en lösning ändå!


4 oktober 2013

SEF 2013, Microsoft Partnerdag och mycket mer

Tobias Strandh (th) och Arno Hakkanen (tv) på SharePoint & Exchange Forum 2013
Nu börjar veckopendlandet till Stockholm nå en gräns och såhär just hemkommen från tre dagars SharePoint & Exchange-konferens på kryssningsfartyget Silja Symphony är det lite så att man känner tröttheten smyga på. 

Det är verkligen helt fantastiskt att få komma ut och träffa partners, kunder och annat härligt folk, men samtidigt är det ju verkligen så att det är mycket administration att ta tag i här på hemmaplan så lite skönt är det faktiskt att nästa resa inte är planerad förrän till den 19 november då Informator är utställare på Microsofts Partnerdag 2013. Blir ju intressant att stifta bekantskap med Microsofts nya SverigeVD då!

Men nu blir det fullt fokus på Informators Microsoftprodukter och att fortsätta finslipa detaljerna kring alla områden och se till att vi kan fortsätta jobba med både de bästa kursledarna som kör de bästa utbildningarna oavsett om det är i våra kurslokaler eller ute hos våra kunder!

Microsoft Gold partner


Köp böckerna om agilt ledarskap här

Agilt Ledarskap i en digital värld, Tobias Strandh 2019, Smidiga ledare och andra agila myter, Trust Based Agile, 2020
I böckerna Agilt ledarskap i en digital värld, Smidiga ledare och andra agila myter och Trust Based Agile (den engelska översättningen av de första två böckerna) så blandas självupplevda verksamhetsledningsexempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som stöttar just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång.

På ett humoristiskt sätt, kryddat med anekdoter från IT-branschen delar Tobias med sig av en uppsjö nyttiga insikter och alterntiv kring ledarskap, organisationsutveckling och digitala verktyg! Nu finns både de första två böckerna och den engelska samlingsvolymen att beställa här på bloggen!

Läs mer >>

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *