TRANSLATE

21 juli 2015

WPC 2015 - The Disruptive Year

Tobias Strandh (Informator) & Patrik Sandqvist (LabCenter) at WPC 2015 - Orlando
Så är jag då tillbaka i Sverige igen och att det inte blivit något mer bloggat från USA beror helt enkelt på att det inte fanns tid. Tänkte sammanfatta årets konferens och kika lite framåt....

DISRUPTIVE (characterized by unrest or disorder or insubordination) är utan tvekan årets modeord och det handlar inte om väpnade konflikter utan det Microsoft vill få fram är att vi partners (likväl Microsoft tvingats göra) måste tänka på ändrade leveransmodeller. Jag vet inte hur många gånger vi fick se slides som jämförde Netflix med utdöda Blockbuster (tänk videofilmsuthyrare), Ûber vs gammaldags taxi, Skype vs telefonkiosker etc etc. Bilden är klar, oavsett vilket slags partner till Microsoft man är så måste man fortsätta utveklas i den riktning kunderna begär, eller se sig överglänsas och utmanövreras av en mer snabbrörlig konkurrent.

Selfie-time, Tobias & Tiffani
Även detta års mest hypade session "Reading The Tea Leaves" med Tiffani Bova från Gartner pekade med hela handen, "adept or die" är i stort sett receptet! Det blev faktiskt en hel del upprepningar under sessionerna och ledorden är Disruptive - Agile - Change! Största överraskningen på Tiffanis dragning var nog annars när hon ställer sig framför yours truly, tittar djupt på mig och säger "Tobias - it's selfie time!!" och vem är jag att säga emot :)

För oss på Informator har detta annars varit ett arbete som upptagit större delen av våren och det känns verkligen som vi ligger bra till i startgroparna inför höstens utmaningar.
Boba & Tobias

Överlag annars känns väl detta WPC som ett mellanår. Nu i juli släpps såväl Windows 10, Visual Studio 2015 som Office 2016 och personligen hade jag gärna sett att Microsoft visat upp dessa produkter än mer än man nu gjorde. Ok att det fanns Windows 10 i stort sett överallt, men det hade inte varit svårt att lyfta fram mer hur detta verkligen förändrar tänket på hur kommande produktutveklingar sker när vi snackar universala appar. Visual Studio 2015 plockar in i stort sett en komplett verktygslåda med trådar som Git, Gradle, Grunt, Maven med mera med mera. Detta är något som jag själv kommer grotta mer i under hösten!

Sammanfattningsvis känns det som vi satsat helt rätt och nu är det bara att växla upp. I höst lägger vi i sjuans växel, men just nu är det lugn, ro och semester som gäller!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar