18 september 2015

Chef och ledare

Gröna gruppen - Mindset Chef- och Ledarskapsprogram 2015
Så har då ett drygt halvårs studier på Mindset avslutats och det är första gången jag stöter på att gruppen helt enkelt inte vill lösas upp. Vi har redan planerat för både kortare lunchdates såväl som uppföljningsdagar tillsammans med kursledare, otroligt ;)

Vi är ett härligt gäng chefer från helt spridda bolag och sektorer inom både privat och offentlig sektor som sedan början mars i år har träffats ett antal tillfällen och där i mellan haft övningar på egen hand och tillsammans med våra coacher.

Igår var det avslutningsdag och en möjlighet för oss att sammanfatta kursen och lyfta ut våra egna favoriter. För mig personligen symboliserar bilden ovan allt det som vi faktiskt genomförde utanför klassrum och tillsammans med våra egna medarbetare i många fall. Att lyssna och lära i klassrum är en sak och väldigt nyttigt, men för mig personligen har den allra största resan gått vägen om att jag fått möjlighet att plocka med verktyg ut i min verksamhet.

För dig som letar efter en bra påbyggnadsutbildning som chef och ledare kan jag varmt rekommendera Mindset Chef- och Ledarprogram!

14 september 2015

För en ännu bättre kursupplevelse


Hej, du har antagligen redan sett att Informator i höst tagit stora steg mot moderna leveransmetoder i och med Remote Cloud Access och vår lärtransfer-plattform Informator Training Cloud. I en tid där ni kunder allt oftare efterfrågar flexibla utbildningsformer, utökad support för stöd och interaktion under kurs samt ett sätt att i större grad få direktnytta i arbetet av de nya kunskaperna är detta Informators sätt att ta din kompetensutveckling till en avsevärt högre nivå.

Som ett ytterligare steg på denna inslagna väg säkerställer vi nu att samtliga deltagare på våra egna schemalagda utbildningar får access till vår portal, även i de av våra utbildningar som inte genomförs i datorsal. Har du ingen egen dator/tablet så lånar Informator ut en under utbildningen!
Med detta steg har nu samtliga kursdeltagare på Informators egna kurser samma möjlighet att få stöd fullt ut av Informator Training Cloud, både i och utanför klassrummet! Vår ambition är att ständigt förbättra oss och detta är ett av många steg under hösten för att kunna ge er en ännu bättre kursupplevelse!
Vänliga hälsningar

Tobias Strandh,
Director Learning Solutions
Informator Utbildning Svenska AB

5 september 2015

Bygger för nästa generation

Idag var det helgjobb för hela slanten när SQL Saturday för första gången genomfördes i Sverige. Informator var såklart med som huvudpartner och eftersom eventet genomfördes i Göteborg kändes det helt naturligt att "offra" en lördag och vara på plats.

När jag höll på att packa ihop kvällen innan undrar 15-åringen om inte hon kunde få vara med. Med tanke på att jag annars hade varit där helt själv var det både skönt på det arbetsmässiga planet och framförallt roligt att hon visar intresse för mitt arbete och vill följa med och se hur det är att stå på event tillsammans med farsan.

Dagen i sig var en riktig succé med runt 140 deltagare och talare plus utställare ifrån hela världen. Tösen fick öva på sin engelska och jag hade möjlighet att fokusera på var och en som kom till montern för att tävla och snacka utbildning. Vi diskuterade lärtransfer, nya leveransmetoder, optimerade kurser och mycket, mycket mer!

Framåt eftermiddagen rundade vi av och packade ihop utställningsgrejerna och konstaterade att det är enklare att få igång en dialog på engelska än på franska (!), det är inte så hemskt att prata med människor även om man inte känner dom, detta kanske inte var sista gången som tösen följde med pappa på jobb :)

Blir intressant att se vad som händer framåt!!


Köp böckerna om agilt ledarskap här

Agilt Ledarskap i en digital värld, Tobias Strandh 2019, Smidiga ledare och andra agila myter, Trust Based Agile, 2020
I böckerna Agilt ledarskap i en digital värld, Smidiga ledare och andra agila myter och Trust Based Agile (den engelska översättningen av de första två böckerna) så blandas självupplevda verksamhetsledningsexempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som stöttar just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång.

På ett humoristiskt sätt, kryddat med anekdoter från IT-branschen delar Tobias med sig av en uppsjö nyttiga insikter och alterntiv kring ledarskap, organisationsutveckling och digitala verktyg! Nu finns både de första två böckerna och den engelska samlingsvolymen att beställa här på bloggen!

Läs mer >>

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *