DECISION DAY!


Det finns en klassisk säljträningsfilm med John Cleese där han beskriver olika personligheter hos beställare. En av personlighetern som fastnat lite extra hos mig är chefen som inte vågar ta beslut utan hellre jamsar med "det är jätteintressant men inte just nu", "kan du ringa om en vecka/månad/år", "vi återkommer själva när det är intressant" tja, ni känner igen...


I filmen ringer John Cleese till en extremt slingrig beslutsfattare och fullkomligt skriker DECISION DAY.... vilket naturligtvis betyder att ett nej är lika välkommet som ett ja vid den punkten. Själv har jag alltid följt den linjen att jag hellre tar ett rakt nej för att istället kunna gå vidare med andra kunder. Att lägga tid på något som inte kommer att bli av är faktiskt lika mycket slöseri för beställaren som för mig (jo, så länge inte jag fått ett klart nej kommer jag att återkomma, igen, igen och igen...)

Vad är det som får mig att tänka på detta just nu då? Jo, imorgon är det siste november och snart infinner sig julefriden vilket i realiteten innebär att ett beslut som innebär leverans i januari måste tas inom 10 dagar (så vi kan säkra upp alla detaljerna i sista arbetsveckan). Ingen och då menar jag ingen har lust att lägga tid på detta under julledigheten och det innebär att vi kan börja jobba igen säg andra veckan i januari ergo leverans som tidigast i februari.

Med andra ord... imorgon är det sista novemberdagen och DECISION DAY, eller säg hellre att nästa vecka är det DECISION WEEK!! Dags att leverera en ståndpunkt och säkra upp den där nya kompetensen som behövs 2018!

Behöver du lite tips och förslag på efterfrågade kurser just nu så rekommenderar jag varmt att surfa över till Informators startgarantisida med garanterade kursstarter i närtid!

Kommentarer

aljapaco @instagram

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

TRANSLATE