25 juli 2009

Sommarkollo för journalist-wanna-bees...

Efter att genom åren ha följt IDG's kommentarsrutiner (till artiklar) och ibland funderat skarpt över hur moderingsrutinerna funkar har jag idag fått ett snabbt svar...

MacWorld gjorde i eftermiddag ett inlägg "Nya Windows 7 kan få Safari som webbläsare" där jag var lite nyfiken på vart "författaren" hittat infon till artikeln och undrade (via kommentar) om dom någonsin skrev källhänvisningar (har saknat detta på många artiklar/nyheter).

Av någon anledning tyckte en moderator (kan inte hänga ut någon konkret, även om det ser aningen misstänkt ut att artikelförfattare själv var inne och kommenterade några minuter innan kommentarerna raderades) att det var högst opassande att fråga efter källa till artikeln och att jag nämnde Microsoft på en Macsida var nästa hädelse så den kommentaren rök också...

Så... att i kommentarerna hacka på allt och alla, gå helt utanför ämnet etc är tydligen helt ok så länge man inte ställer frågan vart "artikelförfattaren" hittat sin inspiration... Men som någon kommenterade (lite kul att titeln i denne herrns svar då är kopierad från min borttagna kommentarsrubrik :)
Källreferens någon gång kanske?
2009-07-25 19:34

Det finns ganska många (väldigt många) andra som har skrivit om det.

Vimp

Jodå... men de flesta har åtminstone någon känsla för det skrivna ordet i motsats till ovan nämnde sommarpraktikant...

4 kommentarer:

  1. Jotack.. att merparten av IDGs skribenter saknar kunskap av vikten att både källgranska och källhänvisa är tyvärr inget nytt. Och troligen håller båda delarna i handen för om de skulle skriva källhänvisningen så skulle det visa att de brister i faktakoll i källgransningen.

    Är MCSE och äger faktiskt ingen MACpryl men älskar Apples lösningar sedan 1999/2000 då jag fick demonstrerat Video/DVD-authoring med iMovie/iDVD - det är så det ska vara! Och samma känsla fick jag igen när Steve Jobs demonstrerade iPhone första gången (jag har ägt Windows Mobile). Ett annat GUI ovanpå Win Mobile löser inte Win Mobiles alla problem.

    I och med Apples Snow Leopard och deras två lösningar "Grand Central Patch" samt "OpenCL" som återfinns redan grundläggande i deras OS gör att utvecklarna får en stor fördel - det blir mycket enklare för dem att utnyttja hårdvaran mer fullt ut utan att behöva bry sig så mycket!

    Har inte sett hur mycket som Microsoft egentligen bytat ut i Windows 7 för att gå över till nästa nivå och "generation" men jag har proklamerat för att MS måste skriva om sina OS från i princip scratch för att:

    1)göra koden i Windows OS mer effektiv (se Berkley Software som a) gjorde GEOS som spöade skiten ur MSs senaste Windows 3.x och b) rensade upp i koden i IBMs OS/2 som MS ursprungligen kodade)

    2) I likhet med Apple, skapa på motsvarande "Grand Central Patch" och "OpenCL". MS gjorde ju DirectX (även om de kunde det effektivare för processorn)

    3) Byta ut Steve Ballmer mot någon annan som är lite mer ödmjuk

    Fördelen med Windows är att operativsystemet skapar jobb för oss som supportekniker. :)

    ps: Och själv har min IP blivit bannad (!) på MacWorlds forum utan förklaring eller förvarning!

    Jag har inget emot kritik så länge den är konstruktiv. Ingen är ju felfri ;)

    SvaraRadera
  2. Hejsan Peter

    Kul med en riktigt välutvecklad kommentar och jag håller faktiskt med på flera punkter! Apple har lyckats få till ett riktigt bra mobil-OS och Microsoft har i stort sett bara tagit vanliga Windows och komprimerat det... Funkar inte sådär jättebra på mobilen.

    Själv tycker jag det kan bli riktigt intressant om dom tar tänket bakom Zune och lägger det som ett (i stort sett) helt nytt OS på en kommande mobil. Kopplingen till övriga MS-program ger övertaget om dom bara får till ett stabilt mobil-OS!

    Min teori om Steve Ballmers framtid ser du på inlägget innan, men vetefasiken om du blir så mycket nöjdare med Kevin Turner *haha*

    Angående banning av IP etc så verkar MC'World vara ett riktigt dagis, komplett med skrikande barn och sommarvikarierande personal!

    SvaraRadera
  3. Nu har AckWorld tagit bort artikeln från IDG.se.
    Nu måste du in på AckWorld för att hitta den.

    Den finns inte längre på förstasidan eller i listan med 100 senaste

    Anakin
    http://www.petitiononline.com/malware/petition.html

    SvaraRadera
  4. AckWorld... bra namn... sorglig produkt!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar, jag återkopplar så snabbt jag kan!



Köp böckerna om agilt ledarskap här

Agilt Ledarskap i en digital värld, Tobias Strandh 2019, Smidiga ledare och andra agila myter, Trust Based Agile, 2020
I böckerna Agilt ledarskap i en digital värld, Smidiga ledare och andra agila myter och Trust Based Agile (den engelska översättningen av de första två böckerna) så blandas självupplevda verksamhetsledningsexempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som stöttar just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång.

På ett humoristiskt sätt, kryddat med anekdoter från IT-branschen delar Tobias med sig av en uppsjö nyttiga insikter och alterntiv kring ledarskap, organisationsutveckling och digitala verktyg! Nu finns både de första två böckerna och den engelska samlingsvolymen att beställa här på bloggen!

Läs mer >>

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *