OM TOBIAS

Välkommen! 


Vem är då Tobias Strandh? Infödd Hisingspojk av som utvandrat till Alingsås där jag bor tillsammans med min familj. Pappa till sex underbara barn födda mellan 1992 – 2007. I grunden utbildad kock och hunnit med att testa på de flesta roller på en restaurang med fokus på allt från husmanskost till Japanska delikatesser i Göteborgs restaurangvärld.

Bakgrund som Webbutvecklare

Våren 1997 skolar jag om mig inom det då nya området webbutveckling med programmering, UX och grafisk digital design. Jag startar det egna bolaget AljapaCo med fokus på att stötta mindre och medelstora företags digitalisering med återkommande kunder både inom och utanför Sverige. Det blir ett härligt äventyr som varar i nästan sju år. I bakvattnet av millennieskiftets IT-krasch vill kunderna helst vill ha mer arbete utfört för en lägre kostnad och jag börjar då fundera på om det ändå kanske är dags att titta på en anställning igen.

Pedagogisk ledare och Agile People Coach

I Januari 2004 tar jag anställning på ett av sveriges mer välrenommerade utbildningsbolag inom IT-sektorn. Här är jag med och bygger upp Göteborgskontoret till en ledande lokal position i en roll som kundansvarig utbildningsprojektledare mot bland annat  nyckelkonton som Volvo, Ericsson, SAAB, Göteborgs Stad samt större konsultföretag som Sigma, Cybercom och KnowIT. Jag involverar mig även mer och mer i marknadsföringen (startar upp bolagets alla sociala konton) och produktutvecklingsområdet där jag framförallt ansvarar för området systemutveckling.

Våren 2012 har jag arbetat åtta år på samma ställe och får ett erbjudande om att komma in som affärsutvecklingsansvarig på ett lokalt kompetensbolag i Alingsås där jag bor. Här tar jag även på mig utmaningen att använda mina erfarenheter inom IT, ledarskap, försäljning och sociala medier i en coachande och utbildande roll, vilket blir en utvecklande, rolig och väldigt uppskattad tid!

Sommaren 2013 rekryteras jag faktiskt tillbaka till min föregående arbetsgivare. Denna gång som utbildningschef med uppdrag att öka marknadsandelar och säkerställa att utbildningar, expertpartners, marknadsföring och leveranstjänster är top of the line. Rollen innebär återkommande resor i tjänsten, ett utökat nordiskt personal- och ledningsansvar (under perioder även avdelningsansvar för marknad och kundvård) samt deltagande på events runtom i världen.

I februari 2019 har jag gjort klart grunden till min första bok (Agilt ledarskap i en digital värld) och får ett superintressant erbjudande från en kollega i utbildningsbranschen att kunna jobba tvärfunktionellt med innovation som fokus för att stötta hela bolagets verksamhet. Göteborgskontoret blir min fasta bas där jag även är huvudkontakt kring kompetenshöjningsinsatser för bla. Västra Götalandsregionen, Göteborgs Stad, Volvo Group och Volvo Cars.


Specialiteter:
 • naturlig och engagerande ledare
 • inspirerande och engagerande coach
 • fallenhet att se affärsutvecklande möjligheter
 • vänligt pådrivande personlighet som ger resultat
 • brett kontaktnät såväl lokalt som internationellt
Praktisk erfarenhet av
 • Personalansvar och ledarskap
 • Försäljning/marknadsföring
 • Styrelse och ledningsgruppsarbete
 • Digital innovation
 • Skrivande/författande
 • Kompetens- och personalutveckling
 • Tala inför publik och undervisning
 • Agila metoder och arbetssätt
 • Ungdomsutveckling inom idrott
 • Internationellt ledningsarbete

KommentarerKöp boken - Agilt ledarskap i en digital värld

Agilt Ledarskap i en digital värld, Tobias Strandh 2019
I boken blandas självupplevda exempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som kan stötta just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång....

Läs mer >>

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

TRANSLATE