Klassbollen, hur olika skolor tänker...

Idag var det startskott för en härlig fotbollsfest i Alingsås, nämligen Klassbollen som Holmalunds IF arrangerar. Liksom förra året hade jag tagit på mig att vara lagledare (samordnare/lekledare) för 11-åringens lag och efter att jag förra året påpekat för idrottslärarna att det är en bra idé att låta killarna och tjejerna öva lite tillsammans innan cupen så hade jag såklart förhoppningar att i år skulle man tänka till lite...

Cupdags och vi börjar redan innan cupen med oredan att arrangörerna råkat slänga in ett lag två gånger och två dagar före cupdags gjordes hela schemat om. Halvpanik hemma och handskrivna lappar om nya tider som dottern delade ut i skolan, avstämning sen att alla fått och lugnad vid jakande svar...

Eftersom intresset för cupen av någon anledning varit rejält lågt i år och vi med nöd och näppe skrapat ihop till fullt lag (inga avbytare) står man på morgonen och väntar lite halvstressat och när vi en stund efter samlingstid får tag på en mamma (vars dotter "kanske egentligen inte skulle varit anmäld och inte kommer") och en annan som "inte hittat bra skor och inte kommer" och en tredje som av någon anledning bara inte dykt upp så står vi en kvart innan första match med fem spelare och tar beslutet att köra ändå, det får väl bli rejält med backspel liksom. Nu lyckas vi ändå övertyga motståndarna att det kanske är mest juste att köra 5-manna första matchen men ändå, utan avbytare blir det en tuff uppgift. Vid match #2 har en av de saknade från morgonen dykt upp och vi lyckas också ringa in två till som ställer upp för laget så vi har fullt lag och kan spela klart cupen ordentligt.

Förutom två av tjejerna och tre av killarna så spelar ingen fotboll, inte ens på rasterna i skolan och dom har inte heller fått någon stöttning att kanske träna ihop sig något på gymnastiken (som inte ens haft med fotboll under våren). Själv fick jag ingen laguppställning och fick egentligen inte ens veta exakt vilka som skulle vara med i laget förrän veckan innan cupen. Andra skolor/lag har sedan länge spelat ihop sina lag, fått extratid av gympalärarna att öva ihop och uppmuntran för att göra sitt bästa för skolan.

Nu säger jag inte att alla måste vara intresserade av fotboll, men om man nu tar på sig att sätta ihop ett lag som ska representera ens skola så kan man väl åtminstone försöka ge dom bra förutsättningar att lyckas. Det går ju bra när det gäller andra sporter (som tex. handboll och innebandy) och om man nu känner att man inte hinner med så kan man ju åtminstone informera frivilliga föräldrar som ställer upp så dessa får en rimlig chans att påverka på något sätt.

Kommentarer

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

TRANSLATE