TRANSLATE

14 januari 2009

En utbildningsfantasts resa, del 3

2006 – IT-Explosionen slår till
Branschen växer och behovet av utbildning är enormt! Det löfte vi gav under förra året att se till att kontinuerligt genomföra kurserna i Göteborg har gett utslag och så gott som samtliga kurstitlar genomförs här i Göteborg vilket naturligtvis är rejält uppskattat och Informator har tagit ett rejält kliv på vägen att bli marknadsledande i väst! Jag börjar även engagera mig för att stötta intresseorganisationer som Sweden .NET User Group att få till sina träffar här i Göteborg.
Under våren köper Informator e-utbildningsföretaget EyeScream för att bredda leveransmöjligheterna inom framförallt ”blended learning”, dvs kombinationen av lärarlett och coachning via Learning Activity Management System online. I samma månad blir Informator också utsedd till Gold Partner inom Learning-delen till Microsoft, något som självklart breddar vägen för vår fortsatta expansion och i Göteborg blir vi en kollega starkare på säljsidan!

Själv engagerar jag mig i Microsoftföreningen IAMCP och börjar gå på deras träffar i väst, alltid nyttigt att träffa andra engagerade personer! På Göteborgskontoret blir vi under hösten en person kort då den äldre säljkollegan efter flera år hos Informator, väljer att gå vidare och arbeta hos en av våra storkunder. Nu har vi vuxit så mycket i väst att vi helt enkelt måste vara flera medarbetare på sälj för att kunna komma vidare. Försäljningsmässigt lyckas vi till och med toppa förra årets rejäla höjning själv lyckas jag nästan återigen dubbla min omsättning!

Under slutet av året känner vår ”gamle” VD att han gjort det hans uppdrag var och lämnar över stafettpinnen. En ny era i Informators historia påbörjas…

Storsäljare under året är .NET på höjden och tvären när vi maxar upp rejält och certar upp hur många kunder som helst inom de olika MCTS/MCPD-spåren och självklart vårt rejäla Javautbud där flera storkunder lagt hela sin utbildningsinsats hos Informator! SharePoint har börjat komma och vi ligger långt framme liksom på BizTalk-området där vi tagit ett strategiskt val att erbjuda det bredaste och vassaste utbudet i Europa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar