TRANSLATE

5 juni 2009

Microsoft Marknadsdag 4 juni

Så var den då genomförd, Microsofts Marknadsdag 2009 och eftersom jag inte var med förra året blev det en lite "nygammal" känsla av nyheter och säljpitchar. Genomgående känsla var ändå att dom gärna hade fått dra igång typ vid 09-tiden och istället ha lite generösare raster, man hann ju knappt kika runt bland de olika montrarna innan det var dags att springa vidare till nästa session...

Keynoten där produktcheferna avlöste varandra var förståss intressant och kul att se lite mer av roadmappen för kommande aktiviteter. Rent produktmässigt är det otroligt mycket nya versioner som kommer fram med start på Exchange 2010 och Windows 7 (såklart :)
Vi som utbildningspartner har ett viktigt uppdrag framåt att både utbilda partners och "slutkunder".


Första breakoutsessionen hade jag själv tänkt gå på mer info om produktreleaser, men eftersom dom bytt sal utan att jag noterat, så hamnade vi på en session om Microsofts BPOS, dvs hostade tjänster. Det var faktiskt riktigt intressant ändå och det rör sig om mycket pengar som Radar Groups analys visade att kunderna är intresserade att lägga på Cloud-tjänster. Självklart kommer Microsofts satsning att påverka hostingpartners (vilket klart visade sig när en dam i publiken började ställa obekväma frågor om ersättningsmodeller med mera), men det är kanske dags att även dessa kikar framåt och alternativa lösningar. Det har ju inte direkt varit en hemlighet att Microsoft kommer satsa på detta, så man har ju faktiskt haft tid på sig att fundera...

Det var mycket intressanta, tekniska dragningar som jag inte kommer referera här, men en grej som är lite intressant var Microsofts definition av konkurrenter... VMware är "komplementet" där man inte behöver gå in och flytta bort existerande virtualiseringar bara för att man kanske vill testa Microsofts Hyper-V.
Klara "dom skall vi ta bort" däremot är tex. IBM och Oracle...

Lite orosmoln för Open Office och inte då som konkurrent till Microsofts Office utan mer att kunder som tagit in Open Office har svårt att nyttja tekniken fullt ut när det gäller tex. Unified Communication. Lite förståeligt faktiskt för oss som förstår att Microsofts Officesvit numera är så mycket mer än endast textredigerare och kalkylblad... När vi ändå är inne på UC-området så är ju Ciscos lösningar också något som man siktar in sig på och slutligen är det väl inte direkt en hemlighet att Microsoft gärna vill knipa åt Google och då siktar in sig på att Google inte ger alternativet att dela upp i software + services utan endast erbjuder servicesdelen... Intressant i alla fall och jag misstänker att detta bara var en försmak av vad som skall komma på WPC i New Orleans. Ser fram emot den juliveckan mer och mer just nu :)

Kvällsaktiviteten på "Hotellet" var en perfekt avslutning på en rolig dag, får väl se om man hamnar i Computer Sweden (fotograf var på plats :)
Sen var det både kul men även lite sorgligt att höra Peter Koppelmans avslutningstal och jag passade självklart på att önska riktigt lycka till med kommande äventyr (fick inte ur honom mer än att hängmattan hägrade :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar