8 april 2009

JAVAfasiken är på gång!?

För några dagar sedan gjorde jag en liten reflektion över att IBM dragit tillbaks sitt bud på SUN och en undran om Java egentligen har framtiden för sig...

Nu kan man läsa om att tex. PHP tar steget in på applikationsservrar och börjar hota framförallt Java som (enligt artikeln) ledande språk. Nu kanske det är aningen överdrivet att just PHP börjar "hota" Java, men det är faktiskt så att flera "nya" språk börjar komma in i leken och självklart har det en del att göra med att det anställs yngre personer som redan från första programmeringskick kanske suttit och lekt runt med lättviktsspråk som PHP (och då på vägen vidarutvecklat språken till att bli mer och mer stabila).

Det artikelskrivarn av någon anledning missat att jämföra med är Microsofts .NET som även kontinuerligt plockat marknadsandelar från Java... men det kanske är en miss... kan ju inte tro att man avsiktligt lämnar ute ett av de allra största utvecklarplattformarna i världen i en sådan här artikel :)

Jag hittade en riktigt intressant sajt som grafiskt listar efterfrågan på olika utvecklarspråk (och kringliggande) över åren, nedan ser ni en av bilderna, surfa över till http://zipxap.com/kurtsblog/?tag=java för mer Statistik!
Nu väntar sista heldagen i denna veckan, ha en riktigt skön dag och skön påsk för er som valt att plocka ut någon extra semesterdag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, jag återkopplar så snabbt jag kan!



Köp böckerna om agilt ledarskap här

Agilt Ledarskap i en digital värld, Tobias Strandh 2019, Smidiga ledare och andra agila myter, Trust Based Agile, 2020
I böckerna Agilt ledarskap i en digital värld, Smidiga ledare och andra agila myter och Trust Based Agile (den engelska översättningen av de första två böckerna) så blandas självupplevda verksamhetsledningsexempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som stöttar just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång.

På ett humoristiskt sätt, kryddat med anekdoter från IT-branschen delar Tobias med sig av en uppsjö nyttiga insikter och alterntiv kring ledarskap, organisationsutveckling och digitala verktyg! Nu finns både de första två böckerna och den engelska samlingsvolymen att beställa här på bloggen!

Läs mer >>

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *