5 juli 2009

IT-Veckan som gått

Lite mindre soligt väder idag så hinner med en stund vid datorn också. Tänkte göra en liten tillbakablick på vad som hänt i veckan och reflektera såhär med backspegelsperspektiv...

XHTML in i frysen och välkommen HTML 5
Att jobba med dubbla arkitekturer verkar inte funka för W3C så när man upptäcker att XHTML inte blev den gigantiska succén man hoppades på efter millenieskiftet så backar man snabbt tillbaks ett steg och hypar upp HTML 5... Nu väntar vi bara tills Adobe och Microsoft ser att detta inkräktar på deras områden när det gäller rich clients och så har vi snart inget stöd för HTML5 i vilket fall...

Snart en arbetsförmedlare hemma hos dig...
Snart kommer vi få läsa om AF-kontor som läggs ner då samtliga medarbetare kommer få varsin laptop från HP... Cynisk som jag är ser jag snabbt tanken att detta kommer innebära än mer otillgängliga arbetsförmedlare som sitter på något café någonstans med sin burk eller kanske att alla medarbetare får jobba hemifrån... tänk vilken lokalbesparingskostnad för Arbetsförmedlingen... vem behöver egentligen träffas i verkliga livet i dagens läge... alla jobbsökare får väl sitta hemma och leta jobb och koppla upp sig med MSN om man vill snacka med en handläggare (mellan 09.00-09.30 då förstås).

Ljug och vinn...
"Skandalupphandlingen" på Kammarkollegiet visar att det helt klart är bättre att (om nu inte helt ljuga så åtminstone) överdriva om vad man kan leverera. Det har ju vi män vetat i alla år... bättre att påstå att man kan något och sedan (kanske) överbevisas än att erkänna att man inte kan och sedan aldrig få chansen att prova på...

Swedes goes east...
Tja, nu har ju Ericsson verkat i Kina i sisådär 100 år redan, men kul att det ger effekt nu och en rejäl order i form av leverans på bredbandssektorn till Kinas största Telekomoperatörer... En liten detalj jag reagerar på är att om vi kikar på Telecomområdet så har vi ganska många rejäla bolag som är inblandade och bara i Sverige är det antagligen bra många fler än som verkar inom "reguljär IT"... Varför har inte IDG gett ut en Telecomtidning/sajt!? Jag ser ganska många intressanta vinklingar som i många fall även sammanfaller med intressant IT-utveckling!

Bing goes bong...
Microsofts nydanade sökmotor BING ökar sin marknadsandel i USA till runt 8% (Yahoo ca 11% och Google ca 78%). Jag vet egentligen inte själv vart jag står, men om man jämför med tidigare LiveSearch så är det faktiskt bättre resultat, snyggare presentation etc så jag är fortfarande lite kluven... Men vart är alla arga röster om "Monopol"!? :)

Ok, det finns mycket mer att reflektera över men just nu är det dags för söndagsstädning så för se till att dra mitt strå till stacken... på återhörande semesterfirare :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, jag återkopplar så snabbt jag kan!



Köp böckerna om agilt ledarskap här

Agilt Ledarskap i en digital värld, Tobias Strandh 2019, Smidiga ledare och andra agila myter, Trust Based Agile, 2020
I böckerna Agilt ledarskap i en digital värld, Smidiga ledare och andra agila myter och Trust Based Agile (den engelska översättningen av de första två böckerna) så blandas självupplevda verksamhetsledningsexempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som stöttar just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång.

På ett humoristiskt sätt, kryddat med anekdoter från IT-branschen delar Tobias med sig av en uppsjö nyttiga insikter och alterntiv kring ledarskap, organisationsutveckling och digitala verktyg! Nu finns både de första två böckerna och den engelska samlingsvolymen att beställa här på bloggen!

Läs mer >>

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *