TRANSLATE

17 november 2007

Facebook - inte bara en lekstuga

Tobbe på FacebookIDG skriver om lite applikationer man kan lägga till på sin Facebookprofil för att göra den lite "proffsigare". Känner redan igen sådant som RSS-läsaren eller LinkedIn-länkaren (som egentligen är ganska basic "jag lägger till en bild och en länk). Annars var det knappast direkt himlastormande applikationer som presenterades, jag menar hur proffsigt är det med en stor "sticky note" eller liknande...

Aftonbladet kanske hittat något bra användningsområde tänker man... Ojdå "Peter Jihde berättar om Facebookhatet" jahopp... det var ju knappast revolutionerande... För övrigt går det inte ens att söka på artiklar om Facebook där eftersom man tydligen skall "dela med sig på Facebook" av allting (som då självklart kommer med i söksträngen...)

Söker man på "facebook användbart" på Google får man upp en hemskans massa för- och nackdelar, i de allra flesta fall är det just bloggar som kommer upp. På söksida 3-4 hittade jag första länken om affärsnytta med Facebook, håller till viss del med skribenten faktiskt!

Så vad är det som gör att så många bolag helt enkelt spärrat surfning till ansiktsboken? Naturligtvis att folk ska arbeta när dom är på jobbet och inte leka vampyr eller skicka roliga filmer... Men om man kan ha affärsnytta av sitt surfande kanske det blir som på företaget som rekommenderar sina anställda att använda Facebook!?

Det finns ju å andra sidan en stor del entrepenörer som redan börjat se riktig nytta med Facebook, som vanligt är det en viss "yrkesinriktning" på dessa pionjärer... Men, vi får väl se vad den underbara web 2.0 leder oss framöver...
För övrigt borde kanske alla domedagsprofeter läsa den förklarande artikeln om Facebooks avtalsregler... Ganska självklart egentligen...

1 kommentar:

  1. Åh, facebook... jag har helt nyligen blivit aktiv där för knappt 2v. sedan. Får mycket larv grejer , som populäritets-quiz & allt möjligt. Men kul är det ju ändå att finnas där :)!

    Ps: Tack för kommentaren om mitt plastik-blogginlägg =)! Ja det tog en stund, typ 3timmar! Men det är verkligen intressant se hur fejk de flesta kändisar är! Många man ej ens tänkt på som opererade.

    SvaraRadera