Välinvesterade utbildningspengar

Tobias Strandh under en föreläsning kring vikten av rätt kompetensutveckling

En viss typ av företag har en illusion att om dom använder den interna expertisen i utbildningsinsatser så kommer dom att spara pengar (i jämförelse då med att använda en professionell kursledare som också är expert på just det intresseområde man tittar på). Detta är verkligen ett konstigt sätt att resonera när i stort sett alla jag haft kontakt med genom åren är eniga om att den stora kostnaden i en utbildningsinsats just är att medarbetarna släpper till tid från sitt dagliga arbete (själva utbildningspengen som kursleverantören får står för en betydligt mindre del av helheten).

Om ni använder en av era egna medarbetare som kursledare kanske ni får betala snäppet mindre än det kostar att ta in ett utbildningsbolag, men intäktsbortfallet är fortfarande lika stort eller egentligen större eftersom "kursledaren" också kunnat dra in pengar på andra uppdrag under denna tid. Betänk dessutom att en pedagogiskt erfaren kursledare säkerställer att kunskapen stannar och handen på hjärtat, hur många presentationsteknik och retorikskurser har er interna expert deltagit i de senaste åren? Blir "kursen" egentligen bara ännu ett brandtal av en gruppchef som genererar en kort förbättring som sen planar ut tills allt är som vanligt igen!?

I mitt yrke har jag stött på ett flertal världsledande experter inom olika områden som tyvärr är komplett värdelösa på att förklara för andra hur dom ska ta till sig kunskapen. Den pedagogiska och sociala biten står för en stor del av en komplett kursledares roll! I slutänden måste ni ta ett aktivt beslut i hur ni investerar i kompetensutveckling. Ni vill att era kunder satsar på er för att ni är experter, satsa på oss i utbildningsbranschen så garanterar jag en högre och snabbare ROI på er utbildningsbudget!

Kommentarer

aljapaco @instagram

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

TRANSLATE