Mindfullness is bliss

en underbar morgon långt ut i Stockholms skärgård
Sitter såhär mot slutet av året och reflekterar över hur jäkla mycket jag reser i jobbet egentligen. Satt och räknade ihop antalet hotellnätter hittills i år och det landar runt 50. Lägg där till alla dagar jag ger mig iväg vid 5-tiden på morgonen och kommer hem runt 19-tiden så närmar det sig 100 dagar utav sådär 200 totalt och nu förstår jag de kärvänliga pikarna under året om att det kanske är lika bra att flytta till Stockholm!?

Men, jag vill inte bo i Stockholm eller ens Göteborg för den delen... Alingsås är min hemstad sedan dryga 15 år tillbaks och när jag nu sitter och skriver detta inlägg med en underbar utsikt över sjön Mjörn så inser jag hur glad jag är att kunna ge min familj möjligheten att växa upp i en lite mindre, lugnare stad som ändå har närhet till storstäderna.

I veckan tog jag mig tid att tillsammans med VDn "fly iväg" till en inspirationsdag där intressanta föreläsare som Hans Rosling, Robert Gustafsson, Renate Clumska mfl fick mig att för första gången på mycket länge kunna koppla bort jobbtänket varenda minut... Kanske det var först då som jag insåg att jag faktiskt tänker på jobbet i stort sett varenda vaken minut... Hur vi kan förbättras, hur vi kan dra ifrån konkurrenter än mer och så vidare. Under inspirationsdagen tankade jag verkligen både inspiration, men framförallt energi att inse att jag måste kunna släppa jobbet då och då just för att kunna göra ett än bättre arbete när jag väl kan fokusera.

Ett första löfte till mig själv och familjen är att sluta svara på mail under helgerna. I 9/10 fall så kommer ingen att dö om jag väntar till måndag och knappt då. Kommande julhelg har jag lovat mig själv att helt koppla bort jobbet, totalt! Jobbmailen kommer vara avstängd med autoreply på och inte ett enda jobbsamtal kommer att besvaras tills jag är tillbaka igen den 11 januari, så skall det bara vara! I slutänden lär jag göra ett bättre jobb om jag inte går sjukskriven för utbrändhet...

Kommentarer

aljapaco @instagram

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

TRANSLATE