Börja om från början

Fokuserat taktiksnack i halvlek med bästa Holmalunds IF P07
Ja lite så är det när jag nu varit med och hjälpt till i minstingens fotbollslag efter att ha följt 15-åringen från poolspel till 11-manna. Många saker som jag känner är självklara är plötsligt riktigt nyheter för dom små och själv märker jag att det behövs läsas igenom gamla regler för hur man spelar sjumannafotboll och egentligen saker jag själv trodde att jag hade stenkoll på. Det är egentligen inget konstigt alls och väldigt lätt att falla in i ”men det här vet ju alla”.

Det jag nu kommer att tänka på är att jag ganska enkelt kan dra paralleller till arbetslivet. Kollegor kommer och går, vissa är helt nya och andra kanske bytt avdelning efter lång tid med helt andra arbetsuppgifter. Som chef är det oerhört viktigt att ständigt påminna sig själv att bara för att du själv har koll på vissa arbetsdetaljer så är det inte lika självklart för alla. Om en ny medarbetare gör fel så beror det i de allra flesta fall på att chefen antingen glömt att visa eller kanske faktiskt till och med visat fel. Jag har själv både har en helt ny medarbetare på min avdelning plus en som kommit till mig från IT-avdelningen.

Det jag behövt göra är att gå igenom arbetsdokument, läsa in mig på rutiner som jag trodde var enkla att förklara men inte är det osv. Till sist är det också väldigt viktigt att komma ihåg att om någon av mina nya medarbetare gör fel så landar det på mig och det enklaste sättet att undvika det är att jag ständigt uppdaterar mig själv kring vad egentligen det är vi gör och ta en extra funderare kring om de gamla processerna faktiskt är bäst eller om vi kanske till och med kan göra vårt jobb på ett smidigare och snabbare sätt.

Personlig utveckling och affärsutveckling i ett helt enkelt!

Kommentarer

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

TRANSLATE