En vecka i Toronto - WPC16

When in Toronto - Microsoft Worldwide Partner Conference 2016
Så är det då äntligen riktig semester efter en fullspäckad konferensvecka med grymt många sköna Microsoftpartners ifrån hela världen! Till att börja med måste jag påpeka vilken underbar stad som Toronto är! Grymt vänliga människor överallt, en promenadvänlig stad med mycket att se, kan inte bli bättre!

För min och kollegans del började konferensen på allra bästa sätt med en lugn och stabil överfart (inte att förglömma att många resor försenats både timmar och dagar). Fredagen bjöd på perfekt väder och en trip tillsammans med ett gäng partners och Microsoftare till CN Tower eller som dom själva presenterar byggnadsverket "världens högsta torn". Perfekt inledning på konferensveckan verkligen! Lördag blir en mjukstart på att träffa nya affärskontakter i mindre formella omständigheter och söndagen sen när Ingram bjuder på utflykt till Niagarafallen kommer varken jag eller övriga deltagare att glömma, klockrent!

Klart det är tummen upp när man besöker Niagarafallen!
Konferensen i sig körde väl egentligen igång på riktigt i samband med Svenska Microsofts Svenskmingel och EM-final under söndagen och i år slog vi tydligen rekord igen med Svenska deltagare trots att jag personligen saknar ett gäng gamla veteraner som valt att stanna med familjen. Inte så konstigt kanske med tanke på att WPC alltid genomförs på bästa semestertid...

Måndag då och vi samlas sådär 20.000 pers inne på Toronto Maple Leafs palats Air Canada Center för att lyssna på Sataya Nadala & Co från Microsoft om året som gått och vilka utmaningar vi står inför. Tyvärr missade Microsoft verkligen i år att nå den där toppen på Keynote som man brukar sätta stämningen med och när den dessutom slutade sådär 1 timme tidigt var jag absolut inte ensam om att undra ifall det där var en enda lång reklamfilm för nya varianter av Office 365 och Azure!? Inte så spännande men det skulle ju komma mera på andra håll...

Första riktigt sessionen handlade om att leda digital transformation och det är ju precis den vägen som Informator hoppat på med hull och hår så verkligen skönt att se extra bekräftelse från Microsofts håll att det är detta som gäller. Förra året var "disruption" nyckelordet och i år kör man hela vägen med "Digital Transformation" och grym tajming verkligen från oss igen då vi både har ett späckat kursutbud med topplärare på området och dessutom kör Leadership Tour i höst igen med just detta som tema, fingertoppskänsla brukar det kallas :)

Empowering Digital Transformation
Jag skulle nog kunna sammanfatta i stort sett alla sessioner med denna upplevelse. Microsoft pekar återigen med hela handen mot att det är dags att hjälpa alla organisationer/företag att våga ta steget och bli mer digitala, oavsett bransch och inriktning! Jag kan bara säga att Informator är med på tåget!

Jag skall inte gå igenom alla presentationer och sessioner under veckan (det blir en hel del :) men jag vill gärna avsluta med att peka på vad just Microsofts Learningdel ser som viktigast just nu och (drumroll...) ja det är digital transformation! Bilden till höger visar deras färdriktning med att bredda produktportföljen (fler områden, inriktningar), optimera leveransprocesser, fyll anställda med nytt tänk och energi och involvera lärarna. Det är precis det som vi har arbetar extremt hårt med senaste 2 åren och att vi har det försprånget ser vi redan nu resultat ifrån!

Nu stänger jag själv ner arbetslivet för ett tag och lägger fullt fokus på familjen fram tills vi kör igång igen den 8 augusti. Jag hoppas ni gör detsamma så kommer vi alla tillbaka i höst, laddade med ny solenergi och redo för nya spännande utmaningar tillsammans!! Trevlig sommar!

Kommentarer

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

TRANSLATE